MULTIMEDIA
|
Şerban Ţigănaş: "Avem încă mari probleme în a recunoaşte valorile unor construcţii emblematice din perioada socialistă"![]() "Orice clădire are şansa - evident că un număr foarte mic de construcţii fructifică această şansă - sau i se întâmplă să devină o clădire de patrimoniu, ceea ce înseamnă că societatea decide să o protejeze dincolo de intenţiile proprietarului. Cu alte cuvinte, această clădire nu se opreşte doar la a înseamna ceva pentru proprietar, ci intră în circuitul valorilor publice, al comunităţii. Sigur că acest lucru se întâmplă, de obicei, la peste 50 de ani de viaţă a construcţiei, sau poate chiar la 100 ani. Avem încă mari probleme în a recunoaşte valorile unor construcţii emblematice din perioada socialistă de exemplu, unele dintre ele cu adevărat remarcabile, şi care necesită protecţie. Acest lucru este, însă, foarte dificil, pentru că ceea ce este relativ recent nu poate fi încă asimilat, nu a trecut încă testul timpului. Probabil că ciclurile vor trebui să fie din ce în ce mai scurte pentru a decide dacă o clădire este de patrimoniu", spune Şerban Ţigănaş. Citiți interviul integral in Ziarul de Iași
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu, aboneaza-te gratuit la Newsletter ! CELE MAI NOI ARTICOLE
|
Editorial
![]() Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro
» Citeste
Analiza
![]() Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal
Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste ![]()
Compania Saptamanii
![]() Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA.
» Citeste
Interviu
![]() Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres.
» Citeste
Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România.
» Citeste
![]() |