MULTIMEDIA

 
Alte articole din Administratia locala Data publicarii: Miercuri, 12 Octombrie 2016

Gabriela Firea: "Capitala are nevoie de politici de urbanism coerente şi reglementări ferme de protejare a patrimoniului construit"

firea_gabriela3.jpgCapitala are nevoie de politici de urbanism coerente, de reglementări ferme de protejare a patrimoniului construit şi de acţiuni de regenerare a spaţiilor urbane, susţine primarul general, Gabriela Firea.
"Cred că dvs, arhitecţii, urbaniştii, toţi specialiştii din acest domeniu, sunteţi cei mai îndreptăţiţi în a susţine un astfel de demers, de coagulare a comunităţii şi promovare a valorilor care ne reprezintă, pentru că proiectele şi misiunea dvs sunt cele care transformă oraşul şi, implicit, căminul fiecăruia dintre noi în acasă.Vă asigur că acesta este unul dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus în acest mandat".

"Pragmatic, pentru realizarea acestui obiectiv avem nevoie de politici de urbanism coerente, de reglementări ferme de protejare a patrimoniului construit, de acţiuni de regenerare a spaţiilor urbane, de protejarea şi promovarea patrimoniului cultural. Îmi exprim speranţa că ne veţi sprijini în realizarea acestui obiectiv şi vă asigur de întreaga mea disponibilitate de colaborare", a afirmat edilul şef, într-un mesaj prezentat de viceprimarul Tomniţa Florescu în cadrul festivităţii de deschidere şi premiere a Bienalei Naţionale de Arhitectură, ajunsă la ediţia a XII-a.

Gabriela Firea a mai transmis faptul că expoziţia concurs Bienala Naţională de Arhitectură reprezintă un reper, impresionând cu fiecare nouă ediţie, datorită modului în care se adresează oraşului şi locuitorilor săi. "Tema pe care o propuneţi în acest an nu face excepţie şi vă felicit pentru o alegere extraordinar de inspirată. 'Recuperarea reperelor' - o temă vastă şi generoasă reprezintă pentru Bucureştiul anului 2016 o şansă de a regăsi o identitate şi valori care au pălit de-a lungul anilor, dar care nu au dispărut niciodată", a menţionat Firea.

Viceprimarul Tomniţa Florescu a făcut şi o apreciere personală, remarcând că în Capitală există "o efervescenţă a oamenilor în a construi, a face ceva", menţionând în acest sens strategia culturală a Capitalei, strategia energetică, dar şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

La eveniment a fost prezent şi arhitectul canadian de origine română Dan Hanganu, care a apreciat, în urma vizitării expoziţiei de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, că lucrările relevă o prezenţă fermă a relaţiei arhitectului cu pământul, în condiţiile în care casele depăşesc criteriul strict decorativ. "Demult, un arhitect mi-a făcut un compliment pe care la vremea respectivă nu l-am înţeles. Zicea: 'Casele tale stau foarte bine'. Pot să vă spun acelaşi lucru: Casele voastre stau foarte bine. Legătura cu solul, cu ambianţa, nivelul de a trece de la general, de la ansamblu, la esenţial, la detaliu, la culori. Toate astea se văd foarte bine în proiecte", a spus el.

Bienala Naţională de Arhitectură, se desfăşoară în perioada 12- 28 octombrie, sub deviza "Recuperarea reperelor". Toate expoziţiile şi evenimentele vor avea loc la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", fiind deschise publicului larg. Programul de vizitare a expoziţiilor este de luni până vineri, între orele 10.00-18.00.

Evenimentul central îl constituie expoziţia concurs de arhitectură românească BNA 2016, la parterul Universităţii de Arhitectură, care cuprinde peste 200 dintre cele mai interesante proiecte româneşti realizate în ultimii ani. Juriul Bienalei este format din arhitecţi străini recunoscuţi, arhitecţi români din diaspora şi arhitecţi din România laureaţi ai ediţiilor precedente ale bienalelor sau ai altor concursuri. AGERPRESAlte articole din Administratia locala
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Brikston


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter