MULTIMEDIA

 
Alte articole din Comunicate de Presa Data publicarii: Luni, 29 August 2011

Susţinerea preşedintelui ţării ne aduce multa speranţă că proiectul Roşia Montană va fi demarat cât mai curând

Noi, reprezentanţii ONG-ului Pro Roşia Montană dorim să ne arătăm aprecierea faţă de poziţia președintelui României, domnul Traian Băsescu, în legătură cu implementarea proiectului minier Roşia Montană.
În aceste timpuri, în care toată țara are nevoie de investiții, susținerea președintelui țării ne aduce multă speranță că acest proiect va fi demarat cât mai curând.

Toată lumea vrea să hotărască soarta noastră, a locuitorilor Roşiei Montane, şi a zonelor din împrejurimi, aşa că nu ne ramane decat sa il rugăm pe presedinte să sprijine decizia corectă aşa cum a facut-o pana acum, dând undă verde acestei investiţii miniere.

Noi căutăm investitori străini, ne uităm şi ne place să vedem cum s-au dezvoltat alte ţări, dar atunci când avem investitori la noi acasă, le întoarcem spatele, le punem beţe în roate, fără să ne dăm seama că ne facem rău în primul rând nouă, românilor, şi ţării întregi. Dacă aşa se va proceda, România nu va ieşi niciodată la suprafaţă, iar oamenii nu se vor putea bucura de un trai mai bun.

Prin acţiunile derulate în ultimii ani de anumite organizaţii care se erijează în reprezentanţi ai comunităţii noastre, au reuşit din păcate să împiedice dezvoltarea unei zone şi să îngrădească dreptul fundamental al unei comunităţi la o dezvoltare sănătoasă din punct de vedere economic, social şi cultural, condamnând-o la întuneric, foame şi izolare, recomandându-i cu căldură să se întoarcă la preocupările economice ale evului mediu: agricultura de subzistenţă şi culesul fructelor de pădure.

Aceste organizaţii fac un lucru nepermis într-o ţară democratică, adăugând o îngrijorare în plus în viaţa de zi cu zi a oamenilor, manipulând opinia publică să se pronunţe "împotrivă” în legătură cu un subiect asupra căruia nu se oferă informaţii corecte.

Vrem să ţineţi cont că noi, cei din Roşia Montană, dorim această investiţie privată în minerit, vrem să avem dreptul la o viaţă mai bună pentru noi şi familiile noastre, nu vrem să luăm calea străinătăţii şi să fim slugi la alţii.

Proiectul minier Roşia Montană este singura speranţă pentru o viaţă mai bună si pentru dezvoltarea socio-economică a zonei.

Dr. Andrei Jurcă
Preşedintele Comitetului Director
ONG PRO ROŞIA MONTAN"Alte articole din Comunicate de Presa
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


kronemag


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter