MULTIMEDIA

 
Alte articole din Comunicate de Presa Data publicarii: Miercuri, 29 Februarie 2012

Organizaţiile Pro Roşia Montană şi Pro Dreptatea se declară profund dezamăgite că singurele ONG-uri invitate la emisiunea "Judecă tu" (TVR 1, 23 februarie) nu reprezintă localitatea

Am sperat că vocea roşienilor se va face în sfârşit corect auzită în "Războiul aurului", cum a fost denumită emisiunea "Judecă tu" de joi, 23 februarie 2012. Concluzia? Ipocrizia şi manipularea celor care s-au declarat de la sine putere "salvatori" ai Roşiei Montane atinge noi cote alarmante!
Peste 90 la sută dintre localnicii din Roşia Montană se declară pentru demararea proiectului minier Roşia Montană,darce-am văzut în studiourile TVR prezintă o realitate deformată a ceea ce trăim zilnic aici. Ne spuneţi că nu sunteţi părtinitori, dar aţi invitat doar două organizaţii care se opun făţiş mineritului modern în Roşia Montană. După cum chiar preşedintele uneia dintre aceste organizaţii o recunoaşte, asociaţia Alburnus Maior mai numără doar câteva familii. Iar ONG-ul "Arhitectură Restauraţie Arheologie" nu reprezintă nimic pe plan local.

Noi, organizaţiile Pro Roşia Montană şi Pro Dreptatea, reprezintăm peste 90% din populaţia comunei! Cum se face că la emisiunea "Judecă tu" nici măcar unul dintre reprezentanţii de drept ai comunităţii nu a fost invitat? Nici măcar primarul, omul care a fost ales să reprezinte interesele comunităţii de aici!

Roşienii au fost numiţi "localnici trişti" de unul din participanţii la emisiune, ceea ce ne-a indignat profund, căci ştim cel mai bine problemele reale cu care se confruntă localnicii. Oamenii s-au simţit insultaţi de acest apelativ! Pe ei îi întristează mai degrabă incertitudinea viitorului lor şi al copiilor.

Argumentele aduse pentru dezvoltarea economică au fost supuse aproape de fiecare dată unui tir de întrebări şi situaţii ipotetice fără legătură cu realitatea. Reprezentanţii companiei RMGC ne-au răspuns deja de nenumărate ori nouă localnicilor, precum şi autorităţilor. Ne-au convins prin argumente şi prin grija arătată problemelor noastre de zi cu zi.

Vrem un minerit modern şi responsabil, vrem locuri de muncă, vrem un mediu curat şi o dezvoltare durabilă a zonei. Toate acestea le putem avea prin proiectul minier, care respectă legislaţia în vigoare şi cele mai înalte standarde în domeniu. Asta îşi doresc roşienii. Aceasta este dorinţa comunităţii şi vom lupta pentru ceea ce ne aduce bunăstare.

Românii îşi doresc, ca şi roşienii, locuri de muncă pe termen lung, în proiecte de lungă durată care pun în valoare resursele şi potenţialul incredibil al ţării noastre. Românii sunt de acord într-o largă majoritate cu proiectul minier de la Roşia Montană, după cum a confirmat în emisiune un sondaj prezentat de însuşi Mircea Toma, care este cunoscut pentru opoziţia sa constantă vizavi de mineritul în Apuseni.

Opozanţilor proiectului minier nu le pasă câtuşi de puţin de oamenii din aceste locuri, de starea economiei naţionale sau de dezvoltarea ţării. Sperăm ca toţi românii să-şi dea seama din noianul de minciuni al opozanţilor ce este adevărat şi ce este doar prezentat ca adevăr. Opozanţii nu au făcut niciodată altceva decât să critice fără niciun argument logic, să intimideze atât investitorii, cât şi autorităţile care au menirea de a decide relansarea mineritului în Apuseni. Intimidarea prin presiune publică este cea mai josnică armă, pe care organizaţiile aşa-zise "de mediu" o folosesc pentru a se opune supravieţuirii unei zone care nu poate trăi decât din minerit.

Ştim că este greu, dar faceţi ce-am făcut şi noi, localnicii: studiaţi problema înainte să vă daţi cu părerea, preferabil chiar aici, în Roşia Montană, printre oamenii care ştiu ce a însemnat şi ce poate însemna dezvoltarea generată de minerit. Arătaţi că vă pasă de oameni, nu de interese ascunse!

Suntem aici zi de zi, sperând cu optimism că lucrurile se vor îndrepta şi că această minunată comunitate nu o să dispară sub presiunea nepăsării şi a dezinformării. Avem încredere că autorităţile îşi vor face datoria şi vor ţine cont de problemele noastre. Avem nevoie de o decizie urgentă de aprobare a proiectului minier, în lipsa căruia nu mai avem certitudinea zilei de mâine. Aşteptăm ziua în care să zâmbim iarăşi în faţa copiilor noştri, să le putem spune că mergem iarăşi la lucru.

Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Dr. Andrei Jurca
Preşedinte ONG PRO ROŞIA MONTAN"

Marcu Blăjan
Preşedinte ONG PRO DREPTATEAAlte articole din Comunicate de Presa
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


psc


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter