MULTIMEDIA

 
Alte articole din Comunicate de Presa Data publicarii: Miercuri, 29 Februarie 2012

Noi suntem adevarata voce a Roşiei Montane! Noi suntem majoritatea!

Membrii Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană au urmărit cu interes emisiunea "Judecă tu" difuzată joi, 23 februarie, pe canalul public de televiziune TVR 1. Roşia Montană este un subiect care nu are voie să fie tratat cu uşurinţă, pentru că de felul în care e prezentat depind viitorul şi bunăstarea generaţiilor viitoare de moţi. La finalul emisiunii, în loc să fim lămuriţi despre viitorul nostru, am rămas cu un gust amar şi cu multe întrebări.
Cum se poate ca postul public de televiziune, după 15 ani de analiză a Proiectului, să prezinte lucrurile atât de deformat, ca şi când acest subiect a apărut ieri în conştiinţa naţională?

Cum se poate ca după atâţia ani, o emisiune TVR să prezinte lucrurile ca şi când localnicii nu şi-ar dori Proiectul minier?

Roşienii ştiu că mineritul este unica şansă pentru zonă. Oamenii din Roşia Montană îşi doresc acest proiect minier! În emisiune, punctul de vedere al localnicilor a fost aproape inexistent, la fel şi imaginile prezentate. "Toate punctele de vedere", aşa cum s-a afirmat că vor fi prezentate, nu au inclus cu adevărat poziţia comunităţii din Roşia Montană: proiectul minier Roşia Montană trebuie demarat cât mai urgent.Aceasta este adevărata voce a comunităţii din Roşia Montană şi nu cea prezentată tendenţios în emisiune!

Dacă doriţi să fiţi cu adevărat echilibraţi în ceea ce prezentaţi, veniţi la Roşia Montană. Comunitatea de aici are dreptul să îşi exprime punctul de vedere. Cei câţiva care nu sunt de acord cu dezvoltarea minieră vorbesc împotriva intereselor întregii comunităţi.

Cu îngrijorare observăm că situaţia devine, după cum spunea şi titlul emisiunii, un adevărat război. Un război în care noi, localnicii, suntem consideraţi simpli pioni de sacrificiu de către "salvatorii" ecologişti. Opozanţilor vrem să le spunem următorul lucru: nu aveţi moralitatea să vorbiţi în numele cetăţenilor din Roşia Montană şi să spuneţi că acest proiect nu este bun. De ani de zile nu se vede nici o realizare palpabilă făcută de voi pentru comunitate.

Încercaţi să apăreţi peste tot în mass-media pentru a discredita un proiect viabil care doreste să dezvolte şi să continue aici mineritul responsabil. Un minerit care ţine cont de legile româneşti şi internaţionale, care ar face din aceasta zonă una de invidiat în ţară şi poate chiar în lume.

Nu aveţi soluţii viabile pentru zonă şi atunci faceţi tot posibilul ca vocea oamenilor de aici să nu fie auzită. Şi noi, cei care dorim să muncim într-un proiect minier sigur, modern şi durabil, suntem tot români şi avem la fel de mult, dacă nu chiar mai mult discernământ decât ei să ştim ce e mai bine pentru noi şi pentru copiii noştri.

Dorim ca pe viitor să nu fim excluşi din dezbaterile care vorbesc despre Roşia Montană. Considerăm că avem acest drept. Este vorba de viaţa noastră şi de viitorul copiilor noştri.

Pe cei care analizează proiectul minier în Comisia de Analiză Tehnică, dar şi pe ceilalţi factori de decizie, îi rugăm să nu se lase influenţaţi de atacurile agresive ale persoanelor puţine la număr care se opun relansării mineritului în Apuseni şi în România. Dorinţa noastră este să se autorizeze proiectul minier, venind în sprijinul miilor de localnici din Munţii Apuseni, care se confruntă cu şomaj şi sărăcie.

Noroc bun!

Cristian Albu
Preşedinte Sindicatul "Viitorul Mineritului" Roşia MontanăAlte articole din Comunicate de Presa
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter