MULTIMEDIA

 
Alte articole din Comunicate de Presa Data publicarii: Luni, 07 Mai 2012

Moţii din Apuseni: "Domnule Korodi, nu lăsăm pe nimeni să-şi bată joc de locurile noastre de muncă!"

Fără locuri de muncă, aproape oriunde devine mai bine decât la noi acasă! Suntem moţi, dar suntem tot mai puţini, pentru că mineri nu suntem lăsaţi să fim. Nu toţi suntem în trecere prin Ţara Moţilor! Noi chiar locuim aici.
Localitatea noastră este tot mai poluată, patrimoniul istoric este în degradare, infrastructura lipseşte. Ce turism poţi face într-o zonă lăsată în paragină şi mâncată de sărăcie? Da, există 2-3 roşieni care şi-au făcut publicitate pentru propria pensiune pe spinarea şi stomacul gol al celorlalţi 3.000 de roşieni. Dar noi, cei mulţi, unde să muncim? Trăim într-o zonă fără infrastructură, o zonă cu multă poluare, o zonă în care patrimoniul se află într-o permanentă şi continuă degradare... Noi suntem cei care vedem cu propriii ochi cum situaţia ar putea deveni şi mai gravă dacă nu ar exista investitorul Roşia Montană Gold Corporation.

Noi, comunitatea din Roşia Montană, în aceste vremuri atât de tulburi din punct de vedere politic, venim la Bucureşti să sancţionăm comportamentul iresponsabil al anumitor politicieni români. Este iresponsabil comportamentul dlui fost ministru Attila Korodi, care preferă să îi arunce pe moţii din Roşia Montană într-o nouă perioadă de incertitudine, chiar agonie. Culmea, folosind aceleaşi replici de acum 4 ani, aceleaşi chichiţe juridice menite să întârzie crearea locurilor noastre de muncă.

Ştim din experienţă că această posibilă amânare nu poate fi decât temporară. Tragem un semnal de alarmă asupra modului în care dl Korodi preferă să-şi bată joc de noi, de viaţa noastră şi a copiilor noştri. Ministrul Mediului însuşi recunoaşte că din punct de vedere legal, Proiectului nu i se pot imputa aspecte majore. Dacă mergem pe litera legii, spune dl Korodi, se pot întruni condiţiile pentru crearea a mii de locuri de muncă noi în regiune, locuri de muncă de care România are nevoie disperată.

Dle Korodi, dacă acest Proiect, în care 95% din comunitatea locală îşi pune speranţele de viitor, nu ar fi unul viabil şi bun pentru România şi pentru Roşia Montană, atunci până acum investitorului trebuia să i se spună clar să plece. Dar în lipsa altor argumente împotriva Proiectului, cei care se opun dintr-un motiv sau altul au ales să apeleze la cea mai murdară şi incorectă modalitate: procesele repetate şi piedicile judecătoreşti.

Aşteptăm de atâţia ani un răspuns, dle Korodi, de atâţia ani aşteptăm o soluţie inclusiv din partea dumneavoastră. Nu aveţi soluţii, aveţi tolba plină de suspendări, blocări, înfometări, batjocoriri, metode agresive şi eficiente de distrugere orientate împotriva oamenilor din Roşia Montană şi împrejurimi. Dacă aţi fi utilizat 5% din energia, efortul şi inteligenţa de care aţi dat dovadă în tentativa de a ne îngropa definitiv pe toţi cei 3.000 de moţi din Roşia Montană, suntem convinşi că acum nu veneam în faţa Ministerului Mediului să ne luăm adio de la dumneavoastră protestând! Dimpotrivă, toţi locuitorii din Apuseni, de orice etnie, română, maghiară etc., vă aşteptau la final de mandat în Roşia cu flori şi mulţumiri.

Interesele cetăţenilor români din toate comunităţile locale ar trebui să primeze, nu interesele ascunse ale celor care ştiu doar să blocheze şi să suspende. Interesul dumneavoastră nu este unul ministerial, să ne salvaţi de sărăcie, foamete şi şomaj. Interesul dumneavoastră nu este nici măcar protecţia mediului! Scopul dumneavoastră ne este clar: să ne distrugeţi psihic şi fizic, adâncind sărăcia, foametea şi şomajul din Apuseni.

Pentru toate motivele de mai sus, 95% dintre roşieni - români, unguri, romi, indiferent de etnie - nu îl pot ierta pe Attila Korodi pentru laşitate şi atitudine duplicitară de care a dat dovadă în ultimele zile din scurtul său mandat de ministru.

Asociaţia Pro Roşia, Roşia Montană
Asociaţia Pro Dreptatea, Roşia Montană
Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană
Asociaţia Culturală Maghiară din Abrud şi Roşia MontanăAlte articole din Comunicate de Presa
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter