MULTIMEDIA

 
Alte articole din Licitatii Publice Data publicarii: Marti, 11 Septembrie 2012

Licitaţia pentru executarea lucrărilor de renovare la mănăstirea arădeană Maria-Radna este aproape de final

Maria-Radna.jpgLicitaţia pentru executarea lucrărilor de renovare a Mănăstirii Maria-Radna, cel mai important loc de pelerinaj pentru romano- catolicii din zona de vest a ţării şi din Ungaria, este aproape de final, în foarte scurt timp, comisia de licitaţie urmând să facă cunoscut numele firmei câştigătoare.
"Contractul de finanţare a proiectului intitulat 'Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria-Radna' a fost semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la finele lunii martie. Ulterior, a fost organizată o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de execuţie, licitaţie la care au participat mai multe firme, atât din ţară cât şi din străinătate, în finală calificându-se trei firme româneşti, dintre care, în foarte scurt timp, va fi desemnat câştigătorul licitaţiei", a declarat, luni, părintele Andreas Reinholz, părinte paroh al mănăstirii.

Potrivit acestuia, proiectul care are o durată de implementare de 40 de luni, are o valoare de circa 49 milioane euro, din care cea mai mare parte vor veni de la Uniunea Europeană, o contribuţie importantă urmând să aibă şi Guvernul României, prin MDRT.

"De asemenea, la finanţarea lucrărilor vor contribui cu circa 1,5 milioane euro şi credincioşii, sumă ce se va aduna din donaţiile acestora", a precizat părintele Andreas Reinholz.

El a menţionat că primul obiectiv al proiectului ce ar trebui finalizat în anul 2015, îl constituie renovarea şi consolidarea turnurilor bazilicii, aflate într-o stare avansată de degradare.

"În ultimii ani, Bazilica nu a mai suferit reparaţii de amploarea celor care sunt prevăzute în cadrul acestui proiect. În privinţa turnurilor, trebuie spus că acestea au fost înălţate prin anii '80, cu 30 de metri, însă au fost folosite grinzi din beton, care au afectat structura de rezistenţă a turnurilor, motiv pentru care se impune consolidarea acestora", a precizat părintele Andreas Reionholz.

Având în vedere că, potrivit unor studii făcute de specialişti, Mănăstirea Maria - Radna este obiectivul turistic cu cel mai mare impact din judeţul Arad şi unul din cele mai importante din vestul României, obiectivele proiectului sunt consolidarea şi valorificarea substanţei istorice a Ansamblului Maria-Radna (format din patru monumente istorice care vor intra în circuitul turistic din 2015) şi îmbunătăţirea infrastructurii de orientare, acces şi primire a turiştilor, încurajând investiţiile conexe în Lipova.

Se are de asemenea în vedere dublarea numărului de turişti, în zona oraşului Lipova şi în localităţile vecine, până în anul 2015, precum şi creşterea duratei medii de înnoptare cu minim o noapte, modernizarea infrastructurii urmând să permită ca în zonă să se poată desfăşura activităţi turistice pe tot parcursul anului, faţă de numai şase luni cât ţine sezonul turistic în prezent.

Bazilica Maria-Radna a devenit principalul loc de pelerinaj al romano-catolicilor din vestul României, dar şi unul din locurile preferate ale credincioşilor din Ungaria. AGERPRESAlte articole din Licitatii Publice
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter