MULTIMEDIA

Evenimente / Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Piața de birouri se schimbă în bine pentru chiriași

real_estate1.jpgBusinessMark a organizat pe 4 noiembrie 2016 la Hotel Radisson Blu din București, cea de-a treia ediție a evenimentului "Real Estate & Construction Forum".
Prima sesiune a evenimentului i-a avut ca invitați pe COSTIN BLIDEANU, Head of Leasing Department, AFI Europe România, ADRIANA GHEBER, Director de Dezvoltare, Immochan România, ANA DUMITRACHE, Co-Country Manager, CTP România, ALEXANDROS IGNATIADIS, Co-fondator, Octagon Contracting & Engineering, ȘTEFAN CREMENE, Director Comercial, Willbrook International.


Administratia locala / Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Primarul municipiului Satu Mare anunţă contractarea proiectării celui de-al treilea pod peste Someş

satumare_somes.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat că în 17 noiembrie va semna contractul pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste râul Someş, urmând ca ulterior să se caute soluţii pentru finanţarea lucrării.
"Data de 17 noiembrie va fi un moment istoric pentru municipiul Satu Mare pentru că la această dată semnăm contractul pentru proiectul tehnic celui de-al treilea pod peste Someş. Nu am promis în campania de primăvară pod, dar am făcut paşi importanţi ca să avem proiect tehnic, pentru că având acest document important vom putea să solicităm finanţare şi de la Guvernul României. Câştigătorul licitaţiei pentru proiectul tehnic este firma N.V. Construcţii Cluj şi a fost adjudecată această lucrare pentru 780.000 de lei. Această societate va avea la dispoziţie şase luni să facă proiectul pentru podul peste râul Someş", a declarat Kereskenyi.

Brikston

Evenimente / Marti, 08 Noiembrie 2016

S-a dat startul Urbaniada: arhitecţi, urbanişti şi publicitari sunt aşteptaţi să se înscrie până pe 19 decembrie

urbaniada.jpgArhitecţi, urbanişti, publicitari, membri ai organizaţiilor din sectorul asociativ care doresc creşterea calităţii vieţii în spaţiul urban sunt invitaţi să se înscrie, până pe 19 decembrie, cu proiecte la competiţia "Urbaniada", a anunţat Andrei Borţun (The Institute), în cadrul unei conferinţe de presă. Aflată la cea de-a II-a ediţie, competiţia, cu premii în valoare totală de 250.000 de euro, este organizată de ING Bank şi The Institute.

focality

Evenimente / Duminica, 06 Noiembrie 2016

Mihai Busuioc spune că registrul electronic nomenclaturii stradale ar putea fi funcţional peste o jumătate de an

busuioc_mihai.jpgMihai Busuioc, secretarul general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a declarat că în următoarele 6-12 luni ar putea fi primele rezultate privind funcţionalitatea Registrului Naţional Electronic al Nomenclaturii Stradale, prin care fiecare adresă din România va avea un cod numeric similar celui al persoanelor.
Aflat la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a patra ediţie a Simpozionului Internaţional GEOMAT 2016, eveniment organizat de Uniunea Geodezilor din România şi Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Mihai Busuioc, secretarul general al MDARP, a prezentat jurnaliştilor beneficiile Hotărârii de Guvern privind Registrul Naţional Electronic al Nomenclaturii Stradale.

kronemag

Proiecte / Joi, 03 Noiembrie 2016

Proiect european de 4,5 mil. euro pentru restaurarea castelului Banffy, din județul Cluj

castel banffy.jpgConsiliul Județean Cluj va depune spre finanțare un proiect de peste 20 mil. lei (4,5 mil. euro) pentru restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea și conservarea ansamblului monument istoric ”Castel Banffy”, format din clădirea castelului și parcul ce-l înconjoară.

psc

Evenimente / Joi, 03 Noiembrie 2016

Timp de patru zile, municipiul Iași este capitala geodeziei la nivel european

GEOMAT_2016.jpgÎn perioada 3-6 noiembrie, la Iaşi se desfășoară a patra ediție a Simpozionului Internațional GEOMAT. În paralel vor avea loc ședința anuală a Comisiei 3 - Managementul Informației Spațiale din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) și seminarul "From Volume to Quality: Bridging the Gap for Spatial Data Infrastructure”.


Constructii / Joi, 03 Noiembrie 2016

Dă căldura la maxim cu sistemele de coşuri de fum oferite de Brikston!
Vremea rece este un motiv de bucurie cu sistemele profesionale de coşuri de fum Leier LSK şi Smart!

Concepute pentru casele familiale, coşurile de fum comercializate de Brikston au cea mai largă gamă de tipodimensiuni, fiind optime atât pentru spaţiile mici, cât şi pentru locuinţele încăpătoare. În plus, sunt recomandate atât pentru focare deschise, sobe de teracotă, șeminee, sobe, cât şi pentru cazane de diferite puteri!


Legislatie / Marti, 01 Noiembrie 2016

Dezvoltatorii imobiliari ar putea fi scutiţi de impozitul pe clădiri până la finalizarea construcţiei şi valorificarea acesteia

senat1.jpgDezvoltatorii imobiliari vor putea fi scutiţi de impozitul pe clădiri până la finalizarea construcţiei, vânzarea sau cedarea folosinţei, se arată într-o propunere legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae, adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa plenului de marţi.
Actul normativ vizează completarea Codului fiscal, în sensul că "nu se datorează impozit pe clădiri pentru clădirile, construcţie nouă, edificate exclusiv în scopul valorificării prin vânzare sau cedarea folosinţei".


Legislatie / Luni, 31 Octombrie 2016

Preşedintele Iohannis a promulgat o lege privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

santier_pasarela_MARE1.JPGPreşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 31 octombrie decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 22/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, informează Administraţia Prezidenţială.


Arhitectura / Luni, 31 Octombrie 2016

Expoziția "Arhitectul George Damian, o recuperare necesară" are loc în perioada 1 - 6 noiembrie la Palatul Suțu

Damian_George_afis.jpgPerioada interbelică este cunoscută cu cea mai mare varietate de orientări și căutări stilistice în spațiul arhitectural românesc. Arhitecții au practicat, deseori, arhitecturi diferite. În România anilor ’20-’30 influența culturii americane (mai ales asupra maselor și mai puțin asupra intelectualității) era la apogeu, fiind puternic susținută de presa de tip tabloid (Realitatea Ilustrată, România Ilustrată etc) și cinematograf. O influență a arhitecturii hispanice în acea perioada era greu de acceptat (având în vedere și situația din perioada razboiului civil), rămânând mai degrabă idea acceptării filierei americane în stilul aplicat, lucru greu de digerat din punct de vedere politic imediat după 6 septembrie 1940 și până la momentul revoluției. O reanalizare a momentului cultural și repunerea în drepturi a termenului de "mediterranean revival”, cu acceptarea sinceră a surselor de influență, fără bagaj ideologic și politic ar fi de bun augur.
O primă ocazie și primă tentativă în acest sens este reprezentată chiar de către proiectul cultural "Arhitectul George Damian, o recuperare necesară", dacă ținem cont că, cel puțin la nivel vizual, îl putem identifica printre principalii promotori ai acestui stil arhitectural în România, cu realizări extraordinar de interesante.<<<  Pagina 3 / 796  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter