MULTIMEDIA

Joi, 06 Octombrie 2016

Ministerul Transporturilor a preluat proiectul șoselei de legătură a municipiului Oradea cu Autostrada Transilvania

oradea_centura.jpgMinistrul Transporturilor, Sorin Buşe şi Cătălin Homor, directorul general al CNADNR au semnat, la Primăria Oradea, preluarea documentaţiei pentru o şosea de legătură a municipiului cu Autostrada Transilvania, de 20 de kilometri, proiect al administraţiei locale în valoare de circa 130 de milioane de euro care ar putea fi realizat în doi ani.

Miercuri, 31 August 2016

Cătălin Homor: "Lucrările integrale la Centura Capitalei se vor finaliza în luna mai 2017"

homor_catalin.jpgLucrările integrale la Centura Capitalei se vor finaliza în luna mai 2017, dar traficul va fi deschis la două benzi pe sens la finalul acestui an, a declarat directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor. "Vor fi lucrări adiacente pe zona cea mai complicată a sectorului și anume în zona în care este traversat sectorul de apeducte. Aici se va circula pe o suprafață de beton, urmând ca la începutul sezonului de lucru în 2017 să fie finalizat la nivel de asfalt", a precizat Homor.

Miercuri, 20 Aprilie 2016

Dan Suciu: "Încercăm să deblocăm lucrările la centura Bucureştiului, alocând 14,1 milioane de lei pentru exproprieri"

centura_ploiesti.jpgGuvernul a stabilit, pe 20 aprilie, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi protecţia versanţilor de pe DN7A, încercând să deblocheze lucrările la centura Bucureştiului, atât în zona de nord-est, cât şi în zona de nord-vest, printr-o alocare de 14,1 milioane de lei pentru exproprieri, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-un briefing, la Palatul Victoria.

Brikston

Duminica, 06 Martie 2016

Vasile Dîncu: "Locuinţele cu risc seismic ar putea fi reabilitate fără evacuarea oamenilor"

cladire bulina.jpgVicepremierul Vasile Dîncu a declarat că există posibilitatea ca locuinţele cu risc seismic să fie reabilitate fără evacuarea celor care locuiesc în ele şi că, în prezent, se lucrează la schimbarea cadrului legislativ, pentru a putea fi reabilitate din bani publici inclusiv locuinţele particulare. Întrebat de jurnalişti dacă există resurse pentru reabilitarea locuinţelor cu risc seismic din bani publici, remierul Dacian Cioloş spus că problema aceasta figurează printre obiectivele programului său de guvernare.

Duminica, 03 Mai 2015

Liviu Dragnea: "Programul Naţional de Cadastru prevede până în 2023 cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din România"

dragnea_liviu2013.JPGProgramul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară va începe în luna mai a acestui an şi prevede până în 2023 realizarea gratuită a planurilor cadastrale ale tuturor imobilelor, deschiderea cărţilor funciare, precum şi certificatele de moştenitor pentru succesiune nedezbătute, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.
Programul are un buget total estimat de peste 1,2 miliarde de euro. Pentru 2015 sunt prevăzute a intra în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 147 de unităţi administrativ teritoriale (UAT), bugetul alocat fiind de 158 de milioane de lei.

Marti, 13 Ianuarie 2015

Ioan Rus: "CNADNR va avea un plan de management cu criterii clare; în 25 de ani nu a avut niciodată”

rus_ioan.jpgCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va avea de miercuri, când urmează să fie aprobată în ședința Executivului Hotărârea de Guvern prin care aceasta trece în subordinea Ministerului Transporturilor, un plan de management care va cuprinde criterii clare după care îi va fi analizată activitatea, a declarat, marți, ministrul de resort, Ioan Rus.
El a subliniat că în 25 de ani CNADNR nu a avut niciodată un plan de management. "Începând cu data de mâine (14 ianuarie - n.r.), este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern decizia prin care CNADNR, cu arme și bagaje, trece la Ministerul Transporturilor. Vom avea o direcție de infrastructură, vom avea un corp specializat de salariați care se vor ocupa nemijlocit de aceste chestiuni. Tot de mâine, CNADNR va avea un plan de management. În 25 de ani nu a avut niciodată. Deci, criterii clare după care îi analizăm, după care le spunem că sunt buni, răi etc., nu au existat niciodată în această companie. Vor exista începând de mâine, de îndată ce va intra sub jurisdicția noastră", a afirmat Rus, într-o conferință de presă.

focality

Marti, 09 Septembrie 2014

Ioan Rus: "În intervalul 2014 - 2020 ne vom apropia de încă 600 de km de autostradă"

rus_ioan.jpgMinistrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat marţi că draftul Master Planului General de Transport, care urmează să fie aprobat de Comisia Europeană, prevede ca în intervalul 2014-2020 să se construiască aproape 600 de kilometri de autostradă.
"Cu siguranţă nu vom avea 3.000 de km de autostradă, că nu avem ce să facem cu ei, să spunem, chiar 3.000. În draftul (Master Planului - n.r.), care nu este 100% aprobat de Comisia Europeană (...), să spunem, în intervalul acesta 2014 - 2020 ne vom apropia de încă 600 de km de autostradă. Ne-ar trebui 2.500 de km de drum expres şi în jur de 3.000 de drumuri transregionale modernizate şi 140 km de şosele de ocolire şi o parte de drumuri de ieşire spre punctele de frontieră. Vom vedea după ce avem acest document".

Joi, 03 Iulie 2014

O nouă sesiune "Casa Verde” în 2014 este condiționată de rata încasărilor la Fondul de Mediu, susține ministrul Attila Korodi

casa_verde_2011.jpgO nouă sesiune de apeluri pentru Programul "Casa Verde” va fi demarată în acest an, dar acest lucru depinde foarte mult de rata încasărilor înregistrate la Fondul pentru Mediu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.
"După ce vom finaliza toate dosarele de analiză, vom decide și asupra capacității instituționale și financiare de a lansa un nou apel pentru proiecte, anul acesta. Nu pot să vă spun cu certitudine că vom avea un nou apel sau dacă vom vorbi de anul viitor despre acest lucru. Depinde de programarea finanțărilor aflate în curs la Fondul de Mediu și de rata încasărilor. Ceea ce pot să vă asigur este că Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, prin toate diligențele pe care le face, dispune de resursele financiare pentru a duce programele pe care le-a anunțat anunțat anul acesta, la bun sfârșit (...) Încasările totale pe Timbrul de Mediu se cifrează, anul acesta, la aproximativ 280 de milioane de lei (...)”, a afirmat Korodi.

Duminica, 18 Mai 2014

Kelemen Hunor: "Responsabilitatea pentru monumentele istorice aparţine proprietarului"

hunor_kelemen_MARE.jpgMinistrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Oradea, că ministerul a returnat în 2012 la buget 50 de milioane de lei alocaţi pentru restaurări, nereuşind să-i folosească. Întrebat despre situaţia patrimoniului, fondurile şi strategia ministerului pentru punerea în valoare a monumentelor istorice, ministrul a declarat că "există o strategie, există preocupare din partea guvernului, a ministerului Culturii şi există şi fonduri" doar că trebuie folosite.

kronemag

Duminica, 04 Mai 2014

Ministrul Dan Şova este convins că autostrada Sibiu-Piteşti va fi terminată integral până în 2019

sova_dan1.jpgMinistrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, joi, la Alba Iulia, că autostrada Sibiu-Piteşti va fi terminată în două etape - Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea - până în 2017 şi integral până în 2019.
Dan Şova a susţinut că pentru această autostradă ''nu s-a făcut în România niciodată absolut nimic''. ''S-a făcut în 2008 doar un studiu de fezabilitate, care a fost respins de Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut. Singurii care au mişcat lucrurile pe Sibiu-Piteşti am fost noi, sau mai exact eu", a spus Şova.
Ministrul a arătat că s-a obţinut o finanţare de 28 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru licitaţia pentru acest studiu de fezabilitate.Pagina 1 / 38  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter