MULTIMEDIA

Joi, 05 Decembrie 2013

Victor Ponta: "Strategia Guvernului privind construcţia de autostrăzi este realistă, nu bazată pe poveşti nemuritoare"

ponta_poze_santier.jpgStrategia Guvernului USL privind construcţia de autostrăzi este realistă şi este bazată pe fondurile aflate la dispoziţie, fiind astfel diferită faţă de restul strategiilor în domeniu de până acum, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.
"Mulţumesc celor care m-au sprijinit pentru a prezenta ieri strategia privind autostrăzile, doamna ministru Mănescu, domnul ministru Şova şi ceilalţi miniştri, în special la Finanţe, pentru că era vorba de finanţare. Sigur, nu toată lumea e fericită că trece autostrada peste tot. Cei care ne critică cel mai tare sunt cei care în patru ani de zile au făcut 40 de kilometri, nouă kilometri de autostradă pe an, dar această strategie are o uriaşă diferenţă faţă de restul strategiilor. Este realistă şi este bazată pe banii pe care-i avem şi pe lucruri pe care le putem face, nu pe poveşti nemuritoare. Repet, în special de la cei care au făcut nouă kilometri pe an şi acum ne spun nouă cum ar trebui să facem mai bine", a afirmat Ponta.

Duminica, 01 Decembrie 2013

Ministrul Dan Şova susține că lucrările la tronsonul de autostradă Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ ar putea începe în 2015

autostrada5.jpgMinistrul Dan Şova a anunţat, duminică, la Iaşi, că lucrările la tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, care face parte din autostrada ce va lega Moldova de Transilvania, ar putea începe în 2015.
"În această alocare financiară ne apucăm să facem Câmpia Turzii-Târgu Mureş, iar pe alocarea financiară următoare vom face de la Iaşi până în judeţul Neamţ. O să vedem exact unde o să fie traseul, în zona Paşcani, urmând ca toată zona între Târgu Mureş - Bistra - Târgu Neamţ să se refacă studiul de fezabilitate. Mie îmi este puţin mai dificil să vă dau în acest moment toate detaliile, pentru că din 30 aprilie autostrada a trecut la Ministerul Transporturilor. În perioada imediat următoare voi depune diligenţele necesare pentru a o relua înapoi la noi la departament, pentru ca astfel să facem ceea ce trebuie. Pe tronsonul de la Târgu Mureş lucrările vor începe în 2014. Depinde cum se termină licitaţiile şi contestaţiile. Sper să înceapă până în mai. Pe tronsonul Ungheni - Iaşi - Neamţ, în 2014 se reactualizează licitaţiile şi probabil lucrări vor începe la începutul anului 2015", a spus Dan Şova, la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marti, 19 Noiembrie 2013

Parlamentarii UDMR au fost asiguraţi de ministrul Şova că Guvernul intenţionează alocarea a 55 milioane euro sectorului bihorean al Autostrăzii Transilvania

sova_dan1.jpgGrupurile parlamentare UDMR au primit, marţi, asigurări de la Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, că Guvernul intenţionează să aloce 55 de milioane de euro din bugetul 2013 pentru continuarea sectorului bihorean din Autostrada Transilvania, a anunţat deputatul Cseke Attila într-un comunicat transmis marți.

Potrivit deputatului Cseke Attila, parlamentarii UDMR i-au solicitat ministrului Şova alocarea a 200 de milioane de euro pentru lucrările la secţiunea 3C Borş-Suplacu de Barcău, primind răspuns că Guvernul intenţionează alocarea din bugetul pe 2014 a 55 milioane de euro pentru acest sector.

Brikston

Marti, 12 Noiembrie 2013

Directorul Institutului Naţional al Patrimoniului va trimite scrisori tuturor parlamentarilor, pentru a solicita un buget majorat

muraru_alexandru.jpgDirectorul general al Institutului Naţional al Patrimoniului, Alexandru Muraru, a făcut, marţi, un apel la suplimentarea bugetului instituţiei pe care o conduce, considerând că banii sunt insuficienţi pentru restaurarea unor importante monumente istorice româneşti.
"În 2013, Institutul are cel mai mic buget din ultimii ani (...), iar pentru anul viitor avem alocate pentru restaurare aproape 20 de milioane lei", a spus Muraru, în cadrul dezbaterii "Arhitectură. Cultură. Identitate. Inovaţie", o întâlnire dedicată educaţiei prin arhitectură, desfăşurată la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
El a anunţat că va trimite aproape 600 de scrisori parlamentarilor români, în care le va cere mai multe fonduri, în condiţiile actuale Institutul având nevoie de şase ani doar pentru a termina monumentele aflate în curs de restaurare. Muraru a precizat că această situaţie este cauzată şi de suspendarea, în 2009, a taxei care venea de la inspectoratele locale pentru construcţii şi a timbrului monumentelor istorice, prin care Institutul Naţional al Patrimoniului colecta cinci milioane de euro anual.

Joi, 31 Octombrie 2013

Guvernul a decis să continue programul de reabilitarea termică a blocurilor

blocuri vechi.jpgExecutivul a decis miercuri continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite cu garanție guvernamentală, plafonul acestor garanții pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.
În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea privind completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

Joi, 26 Septembrie 2013

Directorul INP va cere reintroducerea taxei pe jocurile de noroc pentru finanţarea monumentelor istorice

muraru_alexandru.jpgDirectorul general al Institutului Naţional al Patrimoniului (INP), Alexandru Muraru, a declarat joi, la Bistriţa, că va cere reintroducerea taxei de timbru pentru monumentele istorice, care s-a colectat până în 2009 de la operatorii din domeniul jocurilor de noroc.
"Această taxă a fost colectată cu succes în România între 2006 şi 2009, de acolo au venit peste 14 milioane de euro, deci aproape 4,5 milioane euro în fiecare an. O taxă care s-a perceput în mare parte, într-un procent de 2%, din jocurile de noroc, cazinouri, loterie. O taxă, cred eu, infimă, care există în toate ţările Uniunii Europene, de fapt în 2006 a şi fost o recomandare a Comisiei Europene, şi care a fost introdusă de Guvernul Tăriceanu şi abrogată în mod, cred eu, abuziv, (...) cu ajutorul fostului ministru Paleologu", a spus Muraru.

focality

Duminica, 22 Septembrie 2013

Regenerarea urbană se numără printre obiectivele MDRAP, susţine secretarul de stat Iulian Matache

matache_iulian.JPGMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice are ca obiective asigurarea condiţiilor de dezvoltare urbană şi teritorială durabilă şi competitivă, în conformitate cu principiile europene care plasează în prim-plan acţiunile privind regenerarea urbană, susţine secretarul de stat Iulian Matache.
"În acest scop, urmărim atât crearea unui cadru legislativ şi metodologic coerent, în domeniile planificare teritorială, urbanism, autorizarea construcţiilor, cât şi realizarea de operaţiuni ce presupun investiţii concrete derulate prin programele finanţate din fonduri europene şi naţionale", a declarat Matache vineri, în deschiderea colocviului internaţional "Regenerare urbană", desfăşurat în Aula Magna a Academiei Române.

Vineri, 06 Septembrie 2013

Liviu Dragnea: "Guvernul nu a aprobat sau respins proiectul Roşia Montană”

dragnea_liviu2013.JPGVicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi că Guvernul "nu a aprobat sau respins" proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta luând "cea mai înţeleaptă decizie", aceea de a-l trimite spre dezbatere Parlamentului, cel mai legitim for al ţării.
"Este important să precizăm că Guvernul nu a aprobat sau respins proiectul Roşia Montană. Cred că premierul Victor Ponta a luat cea mai înţeleaptă decizie, şi anume, dezbaterile finale să se desfăşoare într-un cadru civilizat în cel mai legitim for al acestei ţări, în Parlamentul României. (...) Roşia Montană este o decizie deasupra oricărui guvern, deasupra unui ministru, deasupra unui prim-ministru, chiar deasupra Guvernului. Este un subiect atât de important, sensibil şi cu încărcătură emoţională şi este important ca toţi cetăţenii să ştie exact despre ce este vorba", a afirmat Liviu Dragnea, la intrarea în sediul DNA, unde a venit pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul referendumului de anul trecut.

Joi, 29 August 2013

Executivul a alocat 672.000 lei pentru exproprierea a 673 imobile, în vederea reabilitării DN 76

drum european.jpgExecutivul a aprobat marţi, prin Hotărâre de Guvern, alocarea sumei de 672.000 lei pentru exproprierea a 673 imobile în vederea reabilitării DN 76 Deva-Oradea, conform unui comunicat al Guvernului.
Hotărârea vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.158/2012 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ''Reabilitare DN 76 (E 79) Deva-Oradea km 0+000-km 184 +390''. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale derulează, ca parte a strategiei sale pe termen lung, programul de reabilitare a drumurilor. Acesta vizează cu prioritate infrastructura cuprinsă în reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN).

kronemag

Joi, 22 August 2013

Ministrul Daniel Barbu despre situl Roşia Montană: "Acum nu avem nicio şansă să fie înscris pe Lista Tentativă UNESCO”

rosiamontana_arheologie.jpgMinistrul Culturii, Daniel Barbu, a apreciat, marţi, că dacă lucrările de cercetare şi punere în valoare a patrimoniului din Roşia Montană vor continua, peste 7-10 ani vor fi foarte mari şanse ca localitatea să fie înscrisă pe Lista Tentativă UNESCO, acesta opinând că aşa cum arată situl în prezent nu e nicio şansă.
"Convingerea mea este că dacă ceea ce am văzut astăzi (n.red.: în cadrul vizitei efectuate marţi la Roşia Montană) va continua şi vom avea cu adevărat circa 30 de kilometri de galerie romană, medievală şi tereziană conservaţi, cele 120 de clădiri care sunt destinate să fie conservate vor fi restaurate, situl va avea un aspect urbanistic împrospătat şi restituit, cred că peste circa 7-10 ani într-adevăr vom putea cu foarte mari şanse să facem un proiect de înscriere pe Lista Tentativă UNESCO. Aşa cum arată situl acum nu avem nicio şansă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii.<<<  Pagina 2 / 38  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter