MULTIMEDIA

Marti, 20 August 2013

Premierul Victor Ponta lasă proiectul Roşia Montană pe seama Parlamentului

rosia_montana.jpgPremierul Victor Ponta a declarat luni că orice explorare sau exploatare va începe la Roşia Montană numai în măsura în care Parlamentul României va adopta o lege care să prevadă între altele condiţiile de mediu, condiţiile de participare a statului român, dar şi soarta banilor rezultaţi din redevenţă.
"Va începe orice fel de explorare şi exploatare numai în măsura în care Parlamentul României va adopta o lege care să prevadă condiţiile de mediu, condiţiile de participare a statului român, faptul că toţi banii care rezultă din redevenţe şi din beneficii intră într-un fond de dezvoltare durabilă şi numai dacă Parlamentul după care, sigur, preşedintele şi toate celelalte proceduri vor fi îndeplinite, nici vorbă. Guvernul va trimite rezultatul negocierilor până la începutul sesiunii parlamentare. Mai departe, cum şi cât timp va trece prin cele două Camere, dacă va trece, dacă va fi adoptat, dacă va fi modificat, nu ştiu să vă spun acest lucru", a declarat premierul într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

Miercuri, 14 August 2013

Eugen Teodorovici: "Lucrăm şi la alte soluţii care vor accelera implementarea proiectelor din domeniul construcţiilor”

teodorovici_eugen.jpgMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, le-a prezentat marţi reprezentanţilor constructorilor şi supervizorilor care implementează proiectele finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Transport măsurile luate de Guvern care au impact semnificativ asupra atragerii de fonduri europene şi a discutat cu aceştia despre acţiunile care trebuie întreprinse imediat pentru accelerarea absorbţiei banilor UE prin acest program.
"Măsurile implementate de Guvernul României au dus la deblocarea POS Transport, iar ca urmare România a încasat în anul 2013 peste 360 milioane de euro prin acest program. În acelaşi timp, publicarea recentă a Ghidului care prezintă soluţii şi bune practici în domeniul achiziţiilor publice reprezintă o acţiune a autorităţilor române cu impact semnificativ în gestionarea fondurilor europene, în special în domeniul infrastructurii, document bine primit de agenţii economici. Lucrăm şi la alte soluţii care, odată adoptate, vor accelera implementarea proiectelor din domeniul construcţiilor", a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Joi, 08 August 2013

Ministrul Dan Şova anunță că până la finele acestui an vor fi inauguraţi 140 de kilometri de autostradă

autostrada_250.jpgPână la finele acestui an vor fi inauguraţi 140 de kilometri de autostradă, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.
"Aşa cum am promis, până în decembrie anul acesta vom avea 140 de kilometri de autostradă inauguraţi. Se va da în folosinţă, până la sfârşitul anului, Lugoj-Deva, lotul 1, şi Orăştie-Sibiu, loturile 1,2,3 şi 4, cu o mică rezervă pe care o am pe lotul 3, acolo unde a fost acea alunecare de 6 kilometri de teren şi unde este posibil ca în loc de decembrie să se termine în aprilie", a subliniat Şova.

Brikston

Joi, 08 August 2013

Traian Băsescu: "Autostrada Arad-Nădlac este o dovadă de proastă guvernare”

basescu_cascheta.jpgPreşedintele Traian Băsescu consideră că autostrada Arad-Nădlac este o dovadă de proastă guvernare, în condiţiile în care trebuia finalizată în aprilie acest an, iar lucrările au fost oprite în noiembrie 2012 din cauză că firma constructoare a intrat în insolvenţă.
Şeful statului a survolat cu elicopterul, miercuri, şantierul autostrăzii Arad-Nădlac. "Văzând din elicopter şantierul acestei autostrăzi, care din câte ştiu trebuia finalizată în aprilie 2013, nu pot spune altceva decât că aceasta este o dovadă de proastă guvernare. Nu pot înţelege din ce cauză nu s-a găsit încă un constructor pentru tronsonul Pecica-Nădlac unde lucrările au fost sistate din noiembrie 2012 şi, de asemenea, nu pot înţelege de ce au fost sistate lucrările pe tronsonul Arad-Pecica în urmă cu câteva săptămâni, din cauză că firma constructoare a intrat în insolvenţă", a declarat Traian Băsescu. AGERPRES

Luni, 29 Iulie 2013

Maria Grapini: "Guvernul trebuie să închidă şantiere pentru lucrări care nu au avut asigurată finanţare”

grapini_maria.jpgMinistrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a vizitat, vineri, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, a afla care este impactul economic al obiectivului în zonă şi a evalua posibilitatea de susţinere la finanţare pentru finalizarea investiţiei.
Maria Grapini a explicat că, în primul semestru al acestui an, ministerul a avut pentru investiţii în turism un milion de lei, în condiţiile în care valoarea lucrărilor începute este de 350 de milioane de lei, Guvernul fiind nevoit să închidă şantiere la care nu a fost asigurată finanţarea.
"N-am putut să plătesc nimic până acum. Am centralizat toate lucrările în turism începute, le-am ordonat în funcţie de stadiul de execuţie a lucrării şi a valorii de plată necesare pentru finalizare. Dacă vom primi bani la rectificare, dar din păcate nu ne aşteptăm la foarte mulţi bani sau poate chiar deloc", a spus Grapini, adăugând că va prima impactul economic în zonă.

Vineri, 26 Iulie 2013

Premierul Victor Ponta speră ca autostrada Arad-Sibiu să fie gata anul viitor

ponta_victor_MARE.jpgPremierul Victor Ponta a declarat joi, la Sibiu, în timpul unei întâlniri cu autorităţile locale, că speră ca anul viitor să fie gata autostrada Arad-Sibiu, o lucrare mare de infrastructură "pentru toată partea de vest a ţării". "După un an de zile, ca să vă spun sincer, nu e nimic mai greu în ţara asta, decât să reuşeşti să porneşti un proiect de infrastructură. Un an de zile a durat toată procedura ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - n.r.), UCVAP (Unitatea Centrală de Verificare a Achiziţiilor Publice - n.r.), CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - n.r.), Curtea de Apel, pentru bucata de autostradă, lotul de autostradă între Arad şi Sibiu. În sfârşit, săptămâna trecută, Curtea de Apel, după nenumărate contestaţii şi proceduri îngrozitor de lungi, s-a pronunţat. (...) Sper ca această lucrare mare de infrastructură, nu doar pentru Sibiu, ci practic pentru toată partea de vest a ţării, acum dacă o începem să o şi avem finalizată în cursul anului următor", a afirmat Victor Ponta.

focality

Luni, 01 Iulie 2013

Dan Şova: "Soluţia pentru Autostrada Transilvania este concesiunea”

sova_dan1.jpgMinistrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova, spune că soluţia pentru continuarea Autostrăzii Transilvania este concesiunea. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în această variantă statul nu poate participa cu mai mult de 49% din finanţare, procent în care pot intra şi fonduri de la administraţiile locale şi judeţene pe unde trece autostrada.
"Concluziile care s-au tras în urma acestei întâlniri le pot enumera pe scurt: există necesitatea implicării şi a autorităţilor locale în acest proiect, lucru pe care l-au susţinut toţi vorbitorii. O să discutăm în ce măsură este posibilă şi implicarea financiară a autorităţilor locale, ţinând cont de bugetele pe care le au, de nivelul de îndatorare, de posibilităţile reale care există. S-a desprins ideea, dezbătută foarte mult, în legătură cu posibilitatea de finanţare din fonduri europene a autostrăzii Transilvania şi am precizat foarte clar că în acest an nu va fi finanţată din fonduri europene. (...) Concluzia pe care eu am tras-o cu colegii, urmând să mai avem asemenea dezbateri, e că singura soluţie de finanţare este concesiunea, după modelul celor care se fac astăzi la Comarnic-Braşov”, a subliniat Dan Şova.

Miercuri, 29 Mai 2013

Ministrul Relu Fenechiu anunță că podul Calafat-Vidin va fi funcţional pe data de 14 iunie

calafat_vidin.jpgMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marţi, la Calafat, unde a inspectat lucrările de la Podul de peste Dunăre Calafat-Vidin, că acesta va fi operaţional pe data de 14 iunie când va fi inaugurat în prezenţa celor doi şefi de stat din România şi Bulgaria, a premierului Victor Ponta şi a comisarului european Johannes Hahn.
Potrivit ministrului Transporturilor, una dintre problemele care mai trebuie remediate de partea română este cea a cabinelor destinate poliţiştilor de frontieră din cele două ţări, care au fost proiectate, iniţial, în speranţa că România şi Bulgaria vor fi în Schengen.

Vineri, 24 Mai 2013

Premierul Victor Ponta este de acord cu rezilierea contractului Bechtel

ponta_victor2.jpgContractul cu Bechtel, care era închis de pe vremea fostului ministru al Transporturilor Anca Boagiu, constituia un deficit de imagine pentru România şi nu permitea declanşarea unor noi proiecte pe acelaşi amplasament, a declarat joi premierul Victor Ponta.
"Practic, n-a mai avansat acest contract şi problema principală, dincolo de deficitul de imagine, era faptul că nu puteam să declanşăm noi proiecte, practic, pe acelaşi amplasament. Pentru că ideea de a avea o autostradă care să traverseze Transilvania este o idee absolut necesară şi corectă. Din păcate, în 2005 - 2006 se pornise bine, s-a stricat, nu mai facem toată istoria. Deci, dacă reuşim să închidem şi formal ce-a mai rămas din contractul cu Bechtel, că cea mai mare parte a fost închis de Anca Boagiu, deci dacă reuşim să închidem şi ultima bucăţică rămasă deschisă, după aceea ne vom permite ca, de acum încolo, să căutăm finanţare pentru acelaşi proiect. Dar să căutam, fie că vorbim de fonduri europene - şi probabil ştiţi din exerciţiul 2007 - 2013, deci, din cel actual, va fi scos la licitaţie segmentul Sebeş - Câmpia Turzii, deci, practic, Clujul va fi legat la Autostrada Arad - Sibiu. Iar restul, celelalte segmente care au rămas de lucru putem să le facem fie din fonduri europene, fie prin concesiuni", a afirmat şeful Executivului.

kronemag

Vineri, 29 Martie 2013

Dan Şova: "Încercăm să ajungem la o înţelegere cu Bechtel pentru autostrada Transilvania, dar contractul va înceta oricum"

autostrada-transilvania2.jpgMinistrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a declarat, joi, la Cluj, că până pe 30 aprilie va încerca să ajungă la o înţelegere cu compania Bechtel privind încetarea contractului pentru autostrada Transilvania.
"Cei de la Bechtel au acceptat ideea încetării contractului, până în 30 aprilie încercăm să ajungem la o concluzie privind despăgubirile pe care le-ar datora statul român. Nu pot să spun cât sunt acestea, nu vreau să anticipez. Soluţia, fie că va fi convergentă, sau divergentă, va fi supusă aprobării Guvernului şi Guvernul va avea cuvântul final. Dacă despăgubirile se vor situa în limite normale, atunci vom avea un acord, dacă nu, vom merge la arbitraj, dar oricum contractul va înceta", a subliniat Dan Şova.<<<  Pagina 3 / 38  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter