MULTIMEDIA

Duminica, 17 Aprilie 2016

Ce face diferenţa dintre profit şi piedere pe piaţa materialelor de construcţii

Anul trecut a adus veşti mai bune pentru companiile care produc materiale de construcţii, după ce în 2013 şi 2014 mai mult de o treime din cele 51 de companii din domeniu au înregistrat pierderi. Ce face diferenţa dintre profit şi piedere într-o piaţă în care contează deopotrivă apetitul pentru cheltuieli al firmelor şi al populaţiei?

Marti, 31 Martie 2015

Prima generaţie de clădiri post-criză

Cele mai mari zece şantiere private deschise în Bucureşti implică investiţii cumulate de peste 730 mil. euro şi vor pune pe piaţă, până la sfârşitul anului viitor, 13 clădiri de birouri noi şi încă două malluri de dimensiuni mari. Volumul investiţiilor este superior celui angrenat în dezvoltarea celor mai mari zece proiecte active în prima parte a anului trecut, care a fost de circa 670 mil. euro. În plus, parcul de retail Vulcan Value Center, prima clădire de birouri din Green Court Bucharest, clădirea de birouri cu numărul trei din AFI Park şi cele şase blocuri de locuinţe din Vista Rezidenţial Berceni, care se regăseau anul trecut în topul celor mai mari şantiere, au fost finalizate şi înlocuite de altele mai mari.

Miercuri, 24 Septembrie 2014

ROMANIA LIBERA: "Peste 200 de erori în construirea autostrăzii Sibiu-Orăştie”

În doar doi ani constructorul celui de-al treilea lot din autostrada Sibiu-Orăştie (22 de kilometri), respectiv asocierea italiană Impregilo-Salini a reuşit performanţa de a i se fi întocmit nu mai puţin de 249 de rapoarte de neconformitate pentru lucrări de proastă calitate, care nu respectă prevederile legale sau care se abat de la tehnologiile de execuţie. Concluzia figurează într-un raport realizat de firma CONSITRANS, consultant al lucrării până în primăvara acestui an şi care a fost înaintat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în luna mai.

Brikston

Miercuri, 10 Septembrie 2014

BUSINESS MAGAZIN: "Înjumătăţirea preţurilor trezeşte pofta de cumpărat case”

Ieftinirea creditelor în lei, stabilizarea pieţei imobiliare şi poate un dram în plus de curaj din partea potenţialilor cumpărători au revigorat vânzările de apartamente în complexurile intrate în insolvenţă în urmă cu câţiva ani. De la începutul anului s-au vândut în Bucureşti câteva sute de apartamente din proiecte rezidenţiale aflate în impas.

Miercuri, 23 Iulie 2014

ZIARUL FINANCIAR: "Cum a cheltuit Compania de Drumuri şi Autostrăzi 280 mil. euro pentru şosele terminate în urmă cu trei ani”

Cele mai mari 30 de plăţi realizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în primul semestru totalizează circa 280 de milioane de euro, arată o analiză ZF pe baza informaţiilor transmise de companie. În condiţiile în care infrastructura românească de transport este deficitară, totuşi CNADNR are pe mână anual circa 1,5 miliarde de euro, astfel că întrebarea care se pune este cum sunt cheltuite aceste sume.

Joi, 17 Iulie 2014

BUSINESS MAGAZIN: "Consultanţii din imobiliare trec de cealalată parte a baricadei şi devin dezvoltatori”

După ce ani buni au făcut bani din consilierea investitorilor cu privire la cele mai bune oportunităţi imobiliare de pe piaţa locală, o parte din consultanţii în domeniul real estate au trecut de partea cealaltă a baricadei şi au devenit ei înşişi dezvoltatori de proiecte. Clădirile rezidenţiale de lux şi imobilele de birouri de mici dimensiuni sunt principalele ţinte ale acestui tip de investitor, deşi există şi cazuri în care aceştia s-au implicat şi în proiecte mai mari şi mai scumpe.

focality

Miercuri, 14 Mai 2014

Silver Mountain, scos la vânzare pentru 45,5 milioane euro

Proiectul de lux Silver Mountain din Braşov, aflat în faliment, a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar EuroInsol la un preţ de 45,5 milioane de euro, aceasta fiind a doua tentativă de a valorifica complexul imobiliar.
Acum circa o săptămână, la prima licitație, prețul de pornire era de 53,4 milioane de euro, dar nu s-au găsit investitori, așa că prețul a fost diminuat cu 15%. Compania care a început dezvoltarea Silver Mountain, INR Management Real Estate a intrat în faliment la începutul acestui an și a fost deinută de amul de afaceri Dan Fischer, decedat acum doi ani.

Joi, 10 Aprilie 2014

CAPITAL: "Piaţa cărămizilor este pusă la zid”

Pe vârful bulei imobiliare, cuptoarele a peste 40 de fabrici de cărămidă mergeau la foc continuu. Astăzi, cei zece producători care mai au fabrici funcţionale sunt sugrumaţi de costurile mari de producţie şi de un consum aflat la două treimi din capacitatea instalată a pieţei.
"Din 2008 şi până acum s-au închis majoritatea fabricilor deţinute de producători mici. Acum mai sunt pe piaţă patru concurenţi mari, încă trei sau patru de talie medie, şi ceilalţi aşteaptă să vină sezonul ca, eventual, să mai pornească instalaţiile, dar nu ştiu dacă o să mai apuce anul acesta. La ora actuală ştiu de zece producători care au fabrici funcţionale”, descrie situaţia sumbră a pieţei Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).

Marti, 18 Februarie 2014

BUSINESS MAGAZIN: "Al doilea oraş din România care va avea metrou"

Primarul Timişoarei, Nicolae Roibu, a declarat că a decis realizarea unei linii de metrou cu o lungime de 8 kilometri, care să lege centrul oraşului de aeroport. Proiectul urmează să intre în planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de finanţare nefiind încă cunoscută, relatează Timiş Online.
"Asta e soluţia - liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu.

kronemag

Duminica, 09 Februarie 2014

BUSINESS MAGAZIN: "Potenţial dezgheţ al pieţei imobiliare”

În acest an piaţa imobiliară din România are premisele să atragă fondurile de investiţii; pe lângă tranzacţii ale unor active individuale, foarte probabil vom apărea şi vânzări de portofolii ale corporaţiilor care sunt mari proprietari de active imobiliare, estimează David Ţiplea, EY Tax & Law, Business Development Leader Central and South-East Europe.
Pe măsură ce Zona Euro îşi revine în urma celei mai lungi recesiuni din istoria sa, investiţiile în imobiliare îşi redobândesc atractivitatea în Europa, se arată în studiul EY European real estate assets investment trend indicator 2014 " Building confidence. În ţările cel mai grav afectate de criza financiară, inclusiv în Spania sau Olanda, încrederea investitorilor este la cel mai înalt nivel, atragând atenţia investitorilor internaţionali şi relansarea tranzacţiilor în sector.Pagina 1 / 100  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter