MULTIMEDIA

Joi, 06 Februarie 2014

ADEVARUL: "Şoseaua de coastă a Constanţei va fi construită la nivelul mării, paralel cu linia ţărmului"

La primăvară demarează lucrările la şoseaua de coastă a Constanţei. Artera rutieră va avea două benzi de mers, va merge paralel cu ţărmul mării şi va străbate oraşul, evitând aglomeraţia, spre nordul litoralului. Primul tronson, ce va face legătura între Portul Tomis şi Plaja Modern, se întinde pe 2,5 kilometri. Întreaga şosea de coastă va avea 11 kilometri şi se va termina la Pescărie, în dreptul hotelului Malibu. Artera va pleca de la Amiralitate (Comandamentul Marinei) şi merge pe coasta Portului Tomis, între strada Mircea cel Bătrân şi plaja Modern.

Miercuri, 05 Februarie 2014

EVENIMENTUL ZILEI: "Tun de peste 49 de milioane de euro cu autostrada Cernavodă-Constanța”

Inspectorii Curții de Conturi au constat că selecția firmelor pentru construirea autostrăzii Constanța-Cernavodă nu s-ar fi derulat conform legii, iar CNADNR ar fi fost prejudiciat cu aproape 49 de milioane de euro. Inspectorii Curții de Conturi au decis să sesizeze procurorii.
Anul trecut, Curtea de Conturi a luat la puricat modul de atribuire a contractelor pentru construirea noului tronson de autostradă și au constat grave neregului, care ar putea duce la pierderea finanțării din partea Băncii Europene de Investiții. În timp ce mai marii de la Curtea de Conturi au sesizat deja procurorii, șefii de la Compania de Drumuri constestă raportul Curții.

Marti, 04 Februarie 2014

ADEVARUL: "Comarnic-Braşov este cea mai scumpă autostradă din România şi printre cele mai scumpe din Europa"

Autostrada va costa 28 de milioane de euro pe kilometru potrivit ministrului Dan Şova, mai mult decât afacerea păguboasă cu Bechtel, companie care a încasat 23 de milioane de euro pe kilometru pentru Autostrada Transilvania. Autostrada Comarnic "Braşov va avea 60 de km lungime, din care 53,215 km autostradă propriu-zisă şi încă aproximativ 7 km legăturile (tot în regim de autostradă) spre localităţile pe lângă care trece, respectiv Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov.

Brikston

Marti, 28 Ianuarie 2014

CAPITAL: "Unul dintre cei mai activi constructori străini caută cumpărător pentru afacerile din România"

Compania de construcţii cu capital austriac Alpine, intată în insolvenţă în septembrie 2013 - la trei luni după declanşarea falimentului companiei-mamă din Austria, are ca strategie de redresare a afacerilor locale vânzarea activelor către un investitor. "Strategia de redresare a companiei în România este bazată pe desprinderea Alpine SA de grupul austriac şi funcţionarea independentă. Încercăm să identificăm un investitor care să preia capitalul şi să finanţeze compania. Avem în atenţie salvarea locurilor de muncă şi readucerea Alpine SA în circuitul economic", a declarat pentru Capital Rudolf Vizental, Managing Partner în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), care se ocupă şi de reorganizarea unor alte firme de construcţii precum Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.

Duminica, 26 Ianuarie 2014

BUNA ZIUA BRASOV: "68 de km de pârtii, la o altitudine de 2.400 de metri, în Munţii Făgăraş"

Edilii din comuna Lisa au planuri ambiţioase. Aceştia vor să amenajeze cel mai mare domeniu schiabil din ţară, la o altitudine de 2.400 de metri, în Munţii Făgăraşului, astfel ca zona să fie deschisă amatorilor sporturilor de iarnă mai mult timp, decât în staţiunile de pe Valea Prahovei sau Poiană. Dacă vă întrebaţi cum se va face accesul spre noua staţiune, reprezentanţii Primăriei şi-au făcut deja şi aceste planuri şi vor să amenajeze o telegondolă.

Joi, 23 Ianuarie 2014

CAPITAL: "Afacerile imobiliare păguboase ale miliardarilor lumii în România"

Bogaţi de top precum Gerald Grosvenor, Eyal Ofer, Beny Steinmetz, Mordechay Zisser sau Sandor Csanyi au investit direct sau indirect în imobiliare româneşti peste 1,3 mld. euro, însă au pierdut sute de milioane de euro în principal din devalorizarea terenurilor nedezvoltate.
Plecând de la lista cu cei mai mari miliardari ai lumii, care sunt prezenţi au afaceri imobiliare în România, Capital a realizat un top al investitorilor care au avut cel mai mult de pierdut de pe urma activităţilor desfăşurate la nivel local.

focality

Miercuri, 22 Ianuarie 2014

BUSINESS COVER: "Cum văd dezvoltatorii piaţa rezidenţială în 2014"

Puţini mai sunt dezvoltatorii activi pe piaţa rezidenţială care să şi stea bine pe picioare. E zona de sud a Bucureştiului, ieftină şi ca terenuri şi ca produse, care mai funcţionează şi în rest doar câţiva îşi văd de treabă. Restul, ori sunt în insolvenţă, ori au dispărut complet şi le-au rămas doar blocurile neterminate sau găurile fundaţiilor ca nişte răni, ori privesc piaţa cu ochi străini şi goi.

Luni, 20 Ianuarie 2014

ZIAR DE CLUJ: "Blocuri izolate cu lana de oaie si acoperite de verdeata, proiectul inedit al unor arhitecti clujeni"

Imaginati-va blocurile gri din cartierul Manastur acoperite de verdeata. Terasele pline cu flori si vita de vie, acoperisurile verzi, unde se pot cultiva rosii si busuioc sau alte plante. Adaugati la aceasta imagine un sistem de termoizolare inovativ: inlocuiti polistirenul cu lana de oaie sau canepa, cumparate de la micii producatori din satele din imprejurimi. Aceasta este, pe scurt, propunerea unei echipe de arhitecti, pentru transformarea Clujului dintr-un oras plin de betoane intr-un spatiu verde si sanatos.

Luni, 13 Ianuarie 2014

MEDIAFAX: "Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în 2013"

Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut anul trecut cu circa 8%, la 432.000, iar valoarea impozitului încasat de stat pe veniturile din transferurile de proprietăţi a urcat tot cu 8%, la 493 milioane lei (111,6 milioane euro), arată datele notarilor publici. Datele sunt valabile pentru primele 11 luni ale anului trecut, informaţiile privind luna decembrie a anului trecut nefiind încă disponibile.

kronemag

Duminica, 12 Ianuarie 2014

MEDIAFAX: "Bucureştiul, în Top Zece al celor mai atractive pieţe imobiliare din Europa"

Cele mai interesante zece pieţe din Europa pentru investitorii imobiliari sunt Bucureşti, Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles şi Luxembourg, consideră analiştii de la BNP Paribas Real Estate.
"Dacă Marea Britanie, Germania şi Franţa încă reprezintă 80% din piaţa imobiliară din Europa, interesul investitorilor a crescut pentru următoarele zece pieţe din eşalonul doi: Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles, Luxembourg şi Bucureşti. Anul trecut, mai mulţi investitori au optat pentru aceste pieţe care oferă un potenţial accentat de creştere. Astfel, volumul investiţiilor a crescut cu 73% în 2013 comparativ cu 2012 şi este de aşteptat să ajungă la 10,4 miliarde de euro", se arată într-un raport al BNP Paribas Real Estate.<<<  Pagina 2 / 100  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter