MULTIMEDIA

Miercuri, 29 Mai 2013

Licitaţie de 10 milioane lei pentru modernizarea Teatrului de Nord din Satu Mare

teatrul_nord.jpgPrimăria municipiului Satu Mare organizează licitaţie pentru modernizarea clădirii Teatrului de Nord, monument istoric, la mai bine de 60 de ani de la ultima reparaţie capitală.
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Primăriei Satu Mare, proiectul "Reabilitarea patrimoniului istoric şi cultural al municipiului Satu Mare-Teatrul de Nord" are o valoare totală estimată la 10,5 milioane de lei, banii fiind asiguraţi prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli de creştere". Termenul minimă de depunere a ofertelor este 10 iunie 2013, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Marti, 16 Aprilie 2013

Licitaţia pentru lucrările de construcţie a noii piste a Aeroportului Iaşi a fost contestată

aeroport iasi.jpgLa Aeroportul Iaşi au fost înregistrate, luni, contestaţii formulate împotriva actului prin care s-a stabilit rezultatul procedurii de achiziţie publică, privind lucrările de construcţie a noii piste. Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi a declarat că luni, în ultima zi de depunere a contestaţiilor, asocierea de firme compusă din Impresa Cavalleri Ottavio, I.G. Group, Metropolitana Milanese, Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii şi Techno Engineering 2C şi firma Strabag, în calitate de ofertanţi în procedură de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construcţie pentru noua pistă a Aeroportului Iaşi, au depus adrese la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Adresele menţionate au fost înaintate atât la CNSC cât şi în copie către Aeroportul Iaşi. Potrivit sursei citate, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor va decide dacă admite sau respinge spre analiză aceste adrese. În cazul admiterii, va urma o perioadă de analiză pe fond a contestaţiilor.

Marti, 29 Ianuarie 2013

Licitaţia pentru continuarea pasajului Mihai Bravu ar putea fi organizată săptămâna viitoare

pasaj_mihai_bravu.jpgLicitaţia pentru continuarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreşti ar putea fi organizată săptămâna viitoare, după ce contractul cu firma Romstrade a fost reziliat, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
"Am parcurs toate etapele juridice, ne-am adresat judecătorului sindic pentru masa credală pentru a ne lua banii înapoi, banii ăia care au fost daţi sau cei pe care ni-i datora după care sper ca săptămâna viitoare să declanşăm licitaţia pentru că se termină expertiza. Trebuie să plec de la ceva ce este făcut şi trebuie să vedem cât mai este de făcut şi cam cât costă", a explicat Oprescu. Contactul cu Romstrade, firma care a câştigat licitaţia pentru executarea pasajului în anul 2010, a fost reziliat după ce compania a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului trecut. Lucrările la pasaj au fost oprite din vara anului trecut. AGERPRES

Brikston

Miercuri, 26 Septembrie 2012

Licitaţie pentru construirea Centrului de Agrement din Poiana Braşov

poianabv_lucrari.jpgZece societăţi comerciale din Bucureşti, Argeş, Braşov, Constanţa, Brăila, Suceava, Cluj, filiala din România a unui concern din Austria şi în asociere cu firme româneşti, două firme din Spania, participă marţi, la licitaţia pentru Centrul de Agrement care se va construi în Poiana Braşov, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă primarul George Scripcaru.
Suprafaţa totală, a Centrului de Agrement va fi de 4748,21 mp, iar suprafaţa construită de 2297,29 mp.

Marti, 11 Septembrie 2012

Licitaţia pentru executarea lucrărilor de renovare la mănăstirea arădeană Maria-Radna este aproape de final

Maria-Radna.jpgLicitaţia pentru executarea lucrărilor de renovare a Mănăstirii Maria-Radna, cel mai important loc de pelerinaj pentru romano- catolicii din zona de vest a ţării şi din Ungaria, este aproape de final, în foarte scurt timp, comisia de licitaţie urmând să facă cunoscut numele firmei câştigătoare.
"Contractul de finanţare a proiectului intitulat 'Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria-Radna' a fost semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la finele lunii martie. Ulterior, a fost organizată o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de execuţie, licitaţie la care au participat mai multe firme, atât din ţară cât şi din străinătate, în finală calificându-se trei firme româneşti, dintre care, în foarte scurt timp, va fi desemnat câştigătorul licitaţiei", a declarat, luni, părintele Andreas Reinholz, părinte paroh al mănăstirii.

Vineri, 30 Martie 2012

Licitaţia pentru aeroportul Braşov-Ghimbav a fost anulată

aeroport_brasov.jpgConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat, la jumătatea lunii martie, licitaţia pentru construirea aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav. Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat, joi, că motivul anulării licitaţiei este ''pueril'' şi fără rost.
"Licitaţia s-a anulat pentru un motiv pueril, pentru că noi am fi trecut în caietul de sarcini ca firma care va executa lucrările să aibă cinci ingineri, şi că nu am fi cerut să aibă şi subingineri.Nu cred că asta era o problemă pentru anularea licitaţiei. Puteau să ne ceară acest lucru şi l-am fi corectat, dar este clar că se intenţionează să fim amânaţi până la alegerile locale, să nu putem începe lucrările la pistă înainte de campania electorală, cu toate că banii îi avem, proiectul există, zona este viabilizată, expropierile sunt aproape de final", a explicat Căncescu.

focality

Joi, 02 Februarie 2012

Peste 284 milioane lei pentru extinderea sistemelor apă şi canalizare în cinci judeţe, prin PNDI

retea de apa.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia publică deschisă pentru proiectarea şi execuţia a 39 de sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate şi 60 de sisteme de alimentare cu apă a unor localităţi din judeţele Alba, Galaţi, Ilfov, Dâmboviţa şi Tulcea, potrivit unui comunicat transmis marţi de MDRT.
Lucrările se vor derula în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iar valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 284,732 milioane lei fără TVA.

Marti, 31 Ianuarie 2012

Prima licitaţie publică pentru lucrări de alimentare cu apă şi canalizare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii

canalizare.JPGMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia publică deschisă pentru proiectarea şi execuţia a 8 sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate şi 10 sisteme de alimentare cu apă a localităţilor din judeţul Argeş, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 62,889,156.45 fără TVA.
Durata maxima de proiectare a lucrărilor este de o luna pentru fiecare obiectv de la data ordinului de începere a proiectarii şi 12 luni pentru fiecare obiectiv de la data ordinului de începere a execuţiei. Ofertantul câştigător va realiza toate studiile de teren necesare proiectării şi execuţiei lucrărilor, costurile pentru acestea vor fi cuprinse în oferta financiară a respectivului obiectiv.

Vineri, 05 August 2011

Licitaţia de 50 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din Craiova a fost suspendată

craiova_trafic.jpg Licitaţia organizată de Primăria Craiova pentru asfaltarea mai multor străzi din oraş, pentru care este alocată suma de aproximativ 50 milioane de lei, a fost suspendată, după ce o firmă din municipiu a contestat modul de întocmire a caietului de sarcini.
Anunţul de suspendare a acestei licitaţii, publicat pe site-ul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, s-a numărat printre documentele semnate de Antonie Solomon în calitate de primar al Craiovei de la reluarea mandatului. Firma care a contestat caietul de sarcini este Erpia SA din Craiova, care în prezent lucrează la pasajul suprateran din centrul oraşului realizat pentru fluidizarea traficului în zonă.

kronemag

Vineri, 29 Iulie 2011

Licitaţie publică pentru vânzarea de terenuri în Alexandria, suspendată de Prefectură

dragusin_victor.jpgO licitaţie publică pentru vânzarea a 86 de locuri cu suprafeţe cuprinse între 370-570 de metri pentru construirea de case tip vilă în zona fostei Unităţi Militare din Alexandria a fost suspendată, după ce Prefectura Teleorman a atacat în instanţa de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local (CL) Alexandria.
Primarul municipiului, Victor Drăguşin, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege de ce o hotărâre a CL din 28 ianuarie 2011 a primit iniţial aviz favorabil printr-o adresă din 8 aprilie semnată de prefectul Teodor Niţulescu, pentru ca pe 27 iulie aceeaşi instituţie să anunţe oficial "identificarea unor elemente de nelegalitate" care susţin introducerea acţiunii în instanţă.Pagina 1 / 34  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter