MULTIMEDIA

Miercuri, 13 Iulie 2011

Un teren de la Unitatea Militară Alexandria a fost scos la licitaţie pentru locuinţe individuale

cartier_case.JpgUn număr de 86 de loturi situate în zona fostei Unităţi Militare Alexandria, în vecinătatea şoselei care duce spre Turnu Măgurele, vor fi scoase la vânzare de Primărie, printr-o licitaţie publică ce va avea loc pe 28 şi 29 iulie, pentru construirea de locuinţe individuale.
Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că vânzarea acestor terenuri aparţinând domeniului privat de interes local al oraşului se va face în anumite condiţii, o singură persoană având dreptul de a licita pentru mai multe loturi şi de a cumpăra, în final, un singur loc de casă.

Miercuri, 13 Iulie 2011

Licitaţie pentru modernizarea a 435 km de drumuri judeţene din Cluj

drum judetean.jpgConsiliul Judeţean Cluj a deschis, marţi, ofertele pentru modernizarea primelor cinci loturi de drumuri judeţene, care însumează 435 de kilometri.
Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica a declarat, printr-un comunicat de presă, că valoarea totală a proiectului este estimată la 372,9 milioane de lei şi că lucrările trebuie executate în termen de 48 de luni de la începerea lor.

Joi, 30 Iunie 2011

Licitaţie pentru construcţia de creşe şi grădiniţe în judeţele Harghita şi Mureş

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia prin PNDI a 32 de creşe/grădiniţe în judeţele Harghita şi Mureş. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.
Valoarea estimată maximă pentru acest pachet de lucrări este de 32.862.088 lei fără TVA (14.939.223 lei, fără TVA pentru judeţul Harghita şi 17.922.865 lei, fără TVA pentru judeţul Mureş). Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare.

Brikston

Marti, 28 Iunie 2011

Licitaţie pentru construcţia de creşe şi grădiniţe în judeţele Brăila şi Galaţi

minister dezvoltare.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia prin PNDI a 28 de creşe/grădiniţe în judeţele Brăila şi Galaţi. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.
Valoarea estimată maximă pentru acest pachet de lucrări este de 27.379.832 lei fără TVA (11.115.248 lei, fără TVA pentru judeţul Brăila şi 16.264.584 lei, fără TVA pentru judeţul Galaţi). Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare.

Marti, 21 Iunie 2011

Licitaţie pentru construirea de creşe şi grădiniţe în judeţele Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Argeş şi Olt

gradinita.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat o licitaţie deschisă pe loturi pentru proiectarea şi execuţia prin PNDI a 84 de creşe/grădiniţe în judeţele Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Argeş şi Olt. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.
Valoarea estimată maximă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţele Bacău şi Vaslui este de 23.633.447 lei fără TVA, pentru judeţele Neamţ şi Iaşi este de 27.302.584 lei fără TVA, iar pentru judeţele Argeş şi Olt - 18.065.740 lei fără TVA. Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare.

Luni, 20 Iunie 2011

Licitaţie pentru construcţia de creşe şi grădiniţe în judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud

gradinita.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia prin PNDI a 35 de creşe/grădiniţe în judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.
Valoarea estimată maximă pentru acest pachet de lucrări este de 35.647.822 lei fără TVA (16.524.187 lei fără TVA pentru judeţul Maramureş şi 19.123.635 lei fără TVA pentru judeţul Bistriţa Năsăud). Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare.

focality

Miercuri, 15 Iunie 2011

Licitaţie pentru construcţia de creşe şi grădiniţe în judeţele Vâlcea şi Sibiu

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia prin PNDI a 23 de creşe/grădiniţe în judeţele Vâlcea şi Sibiu. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.
Valoarea estimată maximă pentru acest pachet de lucrări este de 21.463.671 lei fără TVA (12.858.830 lei fără TVA pentru judeţul Vâlcea şi 8.604.841 lei fără TVA pentru judeţul Sibiu). Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare.

Joi, 02 Iunie 2011

Elena Udrea: "Am început licitaţiile pentru grădiniţe şi creşe, vom construi mai mult de 400”

udrea elena.jpgMinistrul dezvoltării, Elena Udrea - prezentă miercuri seară în calitate de preşedinte al PDL Bucureşti la o acţiune dedicată copiilor la sediul organizaţiei de partid - a declarat despre stadiul implementării programului de investiţii care prevede construirea a 400 de creşe şi grădiniţe la nivelul întregii ţării că 'au început licitaţiile pe pachete, judeţele pe pachete' şi cele unde se vor adjudeca primele licitaţii se vor construi până la finele anului.
"Licităm pe pachete, judeţele pe pachete. Am scos până acest moment şase judeţe, asta înseamnă undeva până la 100 de creşe la nivel naţional. Va ieşi şi Bucureştiul cu aproximativ 40 de creşe şi grădiniţe. Am cerut de la toate sectoarele să ne trimită nevoile lor, propunerile lor şi probabil săptămâna viitoare vom licita creşele şi grădiniţele din Bucureşti. La nivel naţional probabil că vor fi mai mult de 400 pentru că ele se fac prin programul de dezvoltare a infrastructurii în subprogramele acestui mare program de investiţii pe care-l derulăm", a spus ministrul dezvoltării.

Joi, 19 Mai 2011

Niciun ofertant pentru parcările subterane ale Timişoarei

parcare_subterana.jpgNicio firmă nu s-a prezentat miercuri la licitaţia în urma căreia ar fi trebuit să se stabilească constructorul a trei parcări ultracentrale în Timişoara, următorul termen fiind stabilit pe 29 iunie. Până la acea dată, aleşii locali vor aduce modificări caietului de sarcini, care nu pare deloc atractiv pentru investitori, în forma actuală.
La precedenta şedinţă de licitaţie, Administraţia Domeniului Public Timişoara s-a confruntat cu aceeaşi situaţie, deşi municipalitatea miza pe faptul că o companie americană va investi 30 de milioane de euro pentru realizarea unui astfel de obiectiv. Potrivit directorului ADP Timişoara, Liviu Barbu, ipotetic ar fi existat doi ofertanţi: un grup de firme belgiene şi un grup din SUA, dar americanii au venit cu documentaţia pregătită pentru a gestiona împreună sistemul Telpark.

kronemag

Vineri, 13 Mai 2011

Licitatie pentru drumurile judetene si locale din judetele Olt si Arges

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 533,82 km drum judeţean şi de interes local din judeţele Olt şi Argeş pentru perioada 2011-2013.
Este vorba despre obiective de investiţii din cele două judeţe incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.<<<  Pagina 2 / 34  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter