MULTIMEDIA

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Piața de birouri se schimbă în bine pentru chiriași

real_estate1.jpgBusinessMark a organizat pe 4 noiembrie 2016 la Hotel Radisson Blu din București, cea de-a treia ediție a evenimentului "Real Estate & Construction Forum".
Prima sesiune a evenimentului i-a avut ca invitați pe COSTIN BLIDEANU, Head of Leasing Department, AFI Europe România, ADRIANA GHEBER, Director de Dezvoltare, Immochan România, ANA DUMITRACHE, Co-Country Manager, CTP România, ALEXANDROS IGNATIADIS, Co-fondator, Octagon Contracting & Engineering, ȘTEFAN CREMENE, Director Comercial, Willbrook International.

Marti, 08 Noiembrie 2016

S-a dat startul Urbaniada: arhitecţi, urbanişti şi publicitari sunt aşteptaţi să se înscrie până pe 19 decembrie

urbaniada.jpgArhitecţi, urbanişti, publicitari, membri ai organizaţiilor din sectorul asociativ care doresc creşterea calităţii vieţii în spaţiul urban sunt invitaţi să se înscrie, până pe 19 decembrie, cu proiecte la competiţia "Urbaniada", a anunţat Andrei Borţun (The Institute), în cadrul unei conferinţe de presă. Aflată la cea de-a II-a ediţie, competiţia, cu premii în valoare totală de 250.000 de euro, este organizată de ING Bank şi The Institute.

Duminica, 06 Noiembrie 2016

Mihai Busuioc spune că registrul electronic nomenclaturii stradale ar putea fi funcţional peste o jumătate de an

busuioc_mihai.jpgMihai Busuioc, secretarul general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a declarat că în următoarele 6-12 luni ar putea fi primele rezultate privind funcţionalitatea Registrului Naţional Electronic al Nomenclaturii Stradale, prin care fiecare adresă din România va avea un cod numeric similar celui al persoanelor.
Aflat la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a patra ediţie a Simpozionului Internaţional GEOMAT 2016, eveniment organizat de Uniunea Geodezilor din România şi Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Mihai Busuioc, secretarul general al MDARP, a prezentat jurnaliştilor beneficiile Hotărârii de Guvern privind Registrul Naţional Electronic al Nomenclaturii Stradale.

Brikston

Joi, 03 Noiembrie 2016

Timp de patru zile, municipiul Iași este capitala geodeziei la nivel european

GEOMAT_2016.jpgÎn perioada 3-6 noiembrie, la Iaşi se desfășoară a patra ediție a Simpozionului Internațional GEOMAT. În paralel vor avea loc ședința anuală a Comisiei 3 - Managementul Informației Spațiale din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) și seminarul "From Volume to Quality: Bridging the Gap for Spatial Data Infrastructure”.

Duminica, 30 Octombrie 2016

Comisia 3 din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) se întâlnește anul acesta, în luna noiembrie, la Iași

geomat_afis.jpgAnul acesta Simpozionul "GEOMAT", aflat la a IV-a editie, se bucură de o prezență internațională numeroasă și de prestigiu prilejuită de desfășurarea, în paralel cu ședința anuală a Comisiei 3 - Managementul Informației spațiale din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG), și a seminarului intitulat "From Volume to Quality: Bridging the Gap for Spatial Data Infrastructure".

Simpozionul "GEOMAT 2016" are ca temă - Managementul Informației spațiale pentru o dezvoltare durabilă. Evenimentul este organizat de Uniunea Geodezilor din România în colaborare cu Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași - Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului și se va desfășura la Iași, în perioada 3-6 noiembrie.

Joi, 27 Octombrie 2016

Conferința "Real Estate & Construction Forum” are loc pe 4 noiembrie la Hotel Radisson Blu din București

Real-Estate-Construction.jpgBusinessMark anunță organizarea celei de a treia ediții a evenimentului "Real Estate & Construction Forum”, eveniment ce va avea loc pe 4 noiembrie 2016 la Hotel Radisson Blu din București. Conferința constituie un prilej de analiză și dezbatere a pieței imobiliare românești, reunind într-un mediu dinamic cei mai importanți jucători din domeniu.

focality

Marti, 11 Octombrie 2016

România va fi prezentă la ediția din 2018 a Solar Decathlon, cea mai prestigioasă competiție internațională pentru locuințe sustenabile

Solar_Decathlon.jpgDupă participarea din 2012 la Madrid cu proiectul PRISPA și cea din 2014 la Versailles cu proiectul EFdeN, România reușește calificarea la ediția din 2018 a Solar Decathlon, cea mai prestigioasă competiție internațională pentru locuințe sustenabile. Concursul va avea loc în Dubai unde echipa de studenți români va concura alături de 22 echipe din 16 țări, de pe 4 continente.
Echipele calificate în finala competiției au fost anunțate oficial în cadrul World Green Economy Summit (WGES), care a avut loc pe 5-6 Octombrie 2016, la Dubai International Convention and Exhibition Centre. Fiecare propunere înscrisă în competiție a avut de acoperit 4 dimensiuni: concept; plan de management; strategie de finanțare și integrarea în curicula universitară.

Miercuri, 07 Septembrie 2016

Trienala de Arhitectură East Centric, la a doua ediţie

trienala_arhitectura.jpgCea de-a doua ediţie a Trienalei de Arhitectură East Centric, eveniment care strânge laolaltă peste 200 de proiecte şi arhitecţii lor din 26 de ţări, se va deschide vineri, 16 septembrie, începând cu ora 16,00, la Teatrul Naţional Bucureşti, în foaierul Sălii Media. Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Arhitext design, producător şi promotor al evenimentului, deschiderea Trienalei va coincide cu vernisarea expoziţiei "Drifting Architecture", în prezenţa echipei curatoriale şi a invitaţilor speciali.

Joi, 07 Iulie 2016

Specialiștii în instalații discută temele momentului la Iași

Conferinta instalatii 2016.JPGÎn perioada 7 - 8 iulie 2016 se desfășoară la Iași Conferința tehnico-științifică cu participare internațională "Instalații pentru construcții și economia de energie”. Evenimentul este organizat de Filiala Moldova Iaşi a Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi” din Iaşi - Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalațiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

kronemag

Luni, 13 Iunie 2016

La Bacău a avut loc Forumul internaţional de arhitectură şi urbanism "Moldova Reper 2030"

Lucrările Forumului internaţional de arhitectură şi urbanism "Moldova Reper 2030", organizate sub egida Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), au debutat sâmbătă în spaţiile special amenajate la Centrul de Afaceri şi Expoziţii "Mircea Cancicov" din Bacău.Pagina 1 / 41  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter