MULTIMEDIA

Joi, 22 Mai 2014

”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele

cei-care-schimba.jpg”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.

Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.

Marti, 13 Mai 2014

Volumul "Arhitecţi, arhitectură şi oraşe", de Şerban Ţigănaş, a fost lansat la Casa Monteoru

arhitecti_orase.jpgVolumul "Arhitecţi, arhitectură şi oraşe. Despre profesia de arhitect şi cum se construieşte în România recentă'', de Şerban Ţigănaş, apărut la Editura Simetria, a fost lansat marţi seară la Casa Monteoru, în cadrul unei dezbateri.
Istoricul de arta Mirela Duculescu, director al Editurii Simetria, a afirmat în cadrul dezbaterii, "care a ţinut loc de lansare", că volumul este în fapt "o cutie a Pandorei de arhitectură şi urbanism" în care autorul explică legăturile insuficient clarificate în care lucrează arhitecţii în prezent.
"Temele care revin în această carte, analizate cu o luciditate onestă şi, în acelaşi timp, uneori cu foarte mult umor, se referă la societatea civilă şi rodul cultural şi responsabil al arhitectului, la relaţia dintre arhitect şi client, la urbanismul românesc de tranziţie, la starea şi degradarea patrimoniului, la condiţia arhitectului în Europa, ca urmare a modificărilor aduse de criza profundă care este resimţită de toată lumea şi multe alte lucruri", a afirmat Mirela Duculescu.

Joi, 13 Martie 2014

”Descoperă-ți Elementul”: cartea care îți poate da șansa unei vieți lipsite de păreri de rău și regrete

descopera_ti_elementul.jpgInadecvarea și sentimentul nerealizării cu privire la propria viața sunt printre cele mai chinuitoare stări psihice pe care un individ le poate experimenta. Fiecare dintre noi a trăit cel puțin o dată în viață sentimentul de deznădejde ce însoțește acele momente în care nu mai știi cine ești și de ce faci lucruri care nu-ți aduc nicio satisfacție în viață. Eticheta pe care o folosim cel mai adesea când încercăm să descriem aceste realități este uzuala afirmație prin care spunem că nu ne simțim în Elementul nostru.

Sir Ken Robinson, un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și resurselor umane, reușește să ne convingă să încercăm identificarea drumului care să ne conducă la Elementul nostru.

Brikston

Joi, 27 Februarie 2014

"Piesă cu piesă”: istoria Lego sau cum poți schimba prin inovație industria jucăriilor

lego.jpg"Piesă cu piesă” este o lecție despre inovație, pasiune și valori, istorisită de David C. Robertson, supranumit profesorul LEGO, singurul om de pe această planetă care a avut acces total la managementul, partenerii și clienții companiei.

LEGO este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite companii din lumea întreagă. Piesele LEGO, cele care compun și recompun universuri nesfârșite, stimulează deopotrivă imaginația copiilor, cât și pe cea a adulților. Culori diferite, forme diferite, îmbinări și posibilități nelimitate; sunt realitățile care nasc magia jocului de LEGO. Puțini dintre noi însă știu că anul 2003 putea reprezenta sfârșitul jocului pentru LEGO. Aflată la un pas de faliment, compania daneză a fost nevoită să se reinventeze piesă cu piesă, doar că de data această în realitatea hățișului contabil care era pe cale să ucidă visul copilăriei noastre.

Marti, 22 Octombrie 2013

Dezlegați misterul serviciilor superioare cu Ron Kaufman

cultura_serviciilor.jpg"Cultura serviciilor superioare", volum apărut recent la editura Publica, vă dezvăluie metode confirmate prin care să vă încântați clienții, colegii și pe toți cei care vă ies în cale. Citiți această carte și aplicați pașii sugerați. Veți asista la transformarea culturii organizaționale din firma dumneavoastră și la schimbarea ireversibilă a perspectivei pe care o aveți asupra serviciilor. Ron Kaufman a dezlegat misterul serviciilor. Pregătiți-vă pentru o incursiune excepțională într-o lume total nouă.
Ron Kaufman ne poartă într-o călătorie în noua lume a serviciilor. Prin intermediul unor studii de caz dinamice și a unor exemple de bună practică, veți afla în ce fel au schimbat regulile jocului cele mai mari companii din lume și cum puteți urma calea spre transformarea superioară a serviciilor.

Marti, 23 Iulie 2013

SEMNAL EDITORIAL: "Principiul progresului”, de Teresa Amabile și Steven Kramer, sau cum să folosiți micile victorii pentru a stimula bucuria, implicarea și creativitatea la locul de muncă

principiul-progresului.jpgEditura Publica vă recomandă volumul "Principiul progresului”, de Teresa Amabile și Steven Kramer, tradus din limba engleză de Iulia Bertea. Teresa M. Amabile este profesor universitar de administrarea afacerilor la catedra Edsel Bryant Ford şi director de cercetare la Harvard Business School. Cercetările ei investighează modul în care viaţa de zi cu zi din interiorul organizaţiilor influenţează oamenii şi randamentul acestora. Iniţial, Amabile s-a concentrat pe creativitatea individuală, dar pe parcurs spectrul studiilor sale s-a lărgit şi asupra experienţei subiective de la locul de muncă (viaţa profesională interioară), productivităţii individuale, creativităţii echipelor şi inovaţiei în organizaţii.
Amabile a primit, în 1998, premiul E. Paul Torrance din partea Creativity Division a National Association for Gifted Children şi, în 2005, premiul The Leadership Quarterly Best Paper din partea Center for Creative Leadership.

focality

Marti, 10 Mai 2011

SEMNAL EDITORIAL: "Urbanismul. Practica judiciara : Autorizatii de construire, certificate de urbanism si avize”

Editura Hamangiu a publicat volumul "Urbanismul. Practica judiciara : Autorizatii de construire, certificate de urbanism si avize”. Cartea poate fi achizitionata la pretul de 35 de lei.
Lucrarea ofera o analiza relevanta a practicii judiciare recente in materia urbanismului si amenajarii teritoriului.

Luni, 28 Februarie 2011

"Bucureştiul european", o carte despre istoria Capitalei din perspectivă arhitecturală şi urbanistică

fezi bogdan.jpgEditura "Curtea Veche" a organizat sâmbătă, la Sala Palatului, al doilea eveniment dedicat albumului "Bucureştiul european' de Bogdan Andrei Fezi, o carte ce îşi propune analizarea din punct de vedere arhitectural şi urbanistic a istoriei Bucureştiului în perspectivă occidentală şi prezentarea situaţiei actuale în raport cu practica şi obligaţiile europene.
"Chiar dacă este o carte de arhitectură, nu m-am ferit nici de literatură sau de poezie. Cunoaşterea istoriei Bucureştiului este necesară deoarece problemele care existau la sfârşitul secolului XIX seamănă izbitor cu cele de la începutul secolului XXI", a declarat lect. dr. arhitect Bogdan Andrei Fezi.

Miercuri, 16 Februarie 2011

SEMNAL EDITORIAL: "Reglementari juridice in materia urbanismului"

reglementari-juridice-.jpgEditura Universul Juridic a publicat volumul "Reglementari juridice in materia urbanismului (Dreptul de proprietate si contenciosul administrativ in materie)", scris de Oliviu Puie. Cartea are 750 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 59 de lei.
Volumul constituie o monografie complexa consacrata acestui domeniu mai putin explorat in literatura de specialitate, prin care se combina reglementarile dreptului public care guverneaza materia dreptului urbanismului si amenajarii teritoriului cu reglementarile din dreptul privat incidente in acest complex domeniu.

kronemag

Miercuri, 20 Octombrie 2010

SEMNAL EDITORIAL: "Arhitectura. Elemente de stil arhitectonic”

arhitectura carte.jpgEditura Litera International a publicat volumul "Arhitectura. Elemente de stil arhitectonic”, scris de Lewis Barron. Cartea, aparuta in luna octombrie, are 400 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 150 RON.
Examinand in detaliu elemente individuale - bunaoara fundatii, ziduri, acoperisuri, scari sau ferestre - specifice unor cladiri publice sau particulare, ne propune o abordare de ansamblu a istoriei arhitecturii. Descrie scopul, designul si aplicatiile practice ale acestor elemente si ilustreaza incitant diferitele mijloace de expresie ale fiecaruia. In plus, cartea pune in lumina realizarile unor constructori, arhitecti si ingineri, precum si varii trasaturi estetice ale anumitor perioade si curente in arhitectura.Pagina 1 / 2  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter