MULTIMEDIA

Miercuri, 07 Aprilie 2010

SEMNAL EDITORIAL: "Poezia arhitecturii”, la Editura Vremea

poezia arhitecturii.jpg"Poezia arhitecturii", un album de grafică semnat Alexandru Olian, o mică ''bijuterie'' cuprinzând schiţe ale unor case şi monumente din Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Poiana Braşov, Buşteni, Sinaia, Bran, Sighişoara, Sibiu, Florica, a apărut recent la Editura Vremea. "Grafica lui Alexandru Olian ne convinge de marea sa actualitate.

Miercuri, 10 Februarie 2010

SEMNAL EDITORIAL: "Arhitectura Lumii. Capodoperele"

arhitectura lumii.jpgEditura Vellant a publicat volumul "Arhitectura Lumii. Capodoperele", de Will Pryce. Cartea are 320 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 179 RON.
Ce contribuie la maretia unei cladiri? Iata o intrebare care i-a preocupat de secole in egala masura pe arhitecti, critici si calatori. Raspunsurile se regasesc in cartea lui Will Pryce, "Arhitectura lumii. Capodoperele", un studiu complet ilustrat, cu fotografii inedite, realizate de autor, si detalii speciale, care pun in valoare unicitatea fiecarei cladiri.

Joi, 21 Ianuarie 2010

La Iasi a aparut prima revista de urbanism si arhitectura din Moldova

repere_coperta_I.jpgIn luna decembrie a vazut lumina tiparului numarul al revistei "Repere", editata de Uniunea Arhitectilor din Romania - filiala Iasi, Ordinul Arhitectilor din Romania - filiala Iasi - Vaslui si Registrul Urbanistilor din Romania - Biroul Teritorial Regiunea Nord-Est.

Publicatia, prima de acest gen din zona Moldovei, este coordonata de arhitectii Mircea Grigorovschi (redactor sef), Ion Daniel Visan (redactor sef adjunct) si Andreea Ilie (secretar general de redactie).

Brikston

Marti, 19 Mai 2009

"A 50 - 50 de birouri de arhitectura din Romania"

Carte.jpgEditura Business Media Grup a publicat volumul "A 50 - 50 de birouri de arhitectura din Romania". Cartea are 280 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 97 RON.
"A50 - 50 de Birouri de Arhitectura din Romania" este o carte dedicata in intregime arhitectilor si arhitecturii din Romania. Pentru prima data, unele dintre cele mai reprezentative 50 de birouri de arhitectura de pe tot cuprinsul tarii sunt reunite in aceeasi lucrare. Interviuri, portrete fotografice si imagini cu lucrari, cu si despre arhitectura de calitate.

Marti, 02 Decembrie 2008

Prima lucrare care reuneste cei mai reprezentativi arhitecti romani

A50_arhitecti.jpgBICAU (Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism) in parteneriat cu Business Week lanseaza "A50 - 50 de birouri de arhitectura", lucrarea care reuneste pentru prima data 50 cele mai reprezentative birouri de arhitectura din Romania.
Plecand de la ideea ca arhitectura este omniprezenta, influentandu-ne stilul de viata si modul in care percepem lumea, lucrarea se constituie intr-un prim efort de promovare a arhitecturii romanesti catre publicul larg.

Joi, 25 Septembrie 2008

Carti si idei recomandate de Cezar Caluschi: "Buzz Marketing"

Buzz_Marketing.jpgPentru multi manageri marketingul de calitate inseamna foarte multi bani, alaturi de alte resurse - oameni, timp - intr-un amestec complicat de creatie, design, media, analize, cercetare de piata si multe altele. "Hei, exista si retete mai bune!", spune Mark Hughes in cartea sa, "Buzz Marketing".
"Fa lumea sa vorbeasca despre ceea ce faci", este sfatul lui Hughes sustinut in aproape 300 de pagini pline de exemple savuroase si studii de caz.

focality

Marti, 15 Iulie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Ghid de arhitectura", de Carol Davidson Cragoe

ghid_arhitectura.jpgEditura Litera int a publicat volumul "Ghid de arhitectura", scris de Carol Davidson Cragoe. Cartea are 256 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 44.9 RON.

Luni, 07 Iulie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Dreptul urbanismului", editia a III-a

dreptul_urbanismului.jpgEditura Universul Juridic a publicat recent volumul "Dreptul urbanismului", editia a III-a, scris de Mircea Dutu. Cartea are 352 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 33 RON.

Marti, 17 Iunie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Case si oameni din Bucuresti", de Andrei Pippidi

casesioameni.jpgEditura Humanitas a publicat volumul "Case si oameni din Bucuresti", scris de Andrei Pippidi. Cartea area 212 pagini si poate fi achizitionata la pretul de 37 RON.

kronemag<<<  Pagina 2 / 2


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter