MULTIMEDIA

Marti, 12 Iunie 2012

Scrisoarea Deschisă adresată Primului Ministru Victor Ponta de către Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Referitor la aşa-zisa scrisoare deschisă a Coaliţiei pentru Mediu despre demiterea ministrului economiei în urma unor declaraţii de susţinere a activităţilor miniere în Munţii Apuseni, vrem să vă aducem la cunoştinţă că ONG-urile din respectiva coaliţie nu sunt reprezentative pentru oamenii din Roşia Montană. Considerăm că ONG-uri precum "Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România" sau "Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde" uită că şi oamenii sunt parte din mediu.

Luni, 07 Mai 2012

Moţii din Apuseni: "Domnule Korodi, nu lăsăm pe nimeni să-şi bată joc de locurile noastre de muncă!"

Fără locuri de muncă, aproape oriunde devine mai bine decât la noi acasă! Suntem moţi, dar suntem tot mai puţini, pentru că mineri nu suntem lăsaţi să fim. Nu toţi suntem în trecere prin Ţara Moţilor! Noi chiar locuim aici.
Localitatea noastră este tot mai poluată, patrimoniul istoric este în degradare, infrastructura lipseşte. Ce turism poţi face într-o zonă lăsată în paragină şi mâncată de sărăcie? Da, există 2-3 roşieni care şi-au făcut publicitate pentru propria pensiune pe spinarea şi stomacul gol al celorlalţi 3.000 de roşieni. Dar noi, cei mulţi, unde să muncim? Trăim într-o zonă fără infrastructură, o zonă cu multă poluare, o zonă în care patrimoniul se află într-o permanentă şi continuă degradare... Noi suntem cei care vedem cu propriii ochi cum situaţia ar putea deveni şi mai gravă dacă nu ar exista investitorul Roşia Montană Gold Corporation.

Vineri, 04 Mai 2012

Scrisoare Deschisă adresată ministrului Attila Korodi de către Sindicatul Viitorul Mineritului

Domnule Ministru Attila Korodi,

Noi, Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană, reprezentăm de ani de zile interesele minerilor din localitate. Demararea Proiectului minier întârzie însă și este tot mai greu ca noi, minerii din Roșia Montană, să înțelegem adevăratele motive care se invocă pentru a prelungi agonia noastră.
Am aflat cu indignare și frustrare știrea conform căreia dl Attila Korodi, Ministrul demis al Mediului, a ținut ca în ultimele zile înainte să plece definitiv de la Minister, să-și continue planul de distrugere a Roșiei Montane.

Brikston

Luni, 23 Aprilie 2012

Scrisoarea Deschisă adresată Primului-Ministru Mihai Răzvan Ungureanu de către Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană

Domnule Prim-Ministru,

Apreciem faptul că aţi evidenţiat public realităţile cu care se confruntă comunitatea din Roşia Montană, care aşteaptă de ani de zile avizarea unui proiect industrial ce creează locuri de muncă şi îi aduce siguranţa unui viitor mai bun!

Noi, membrii Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, afirmăm cu toată convingerea că proiectul minier aurifer este una din cele mai importante investiţii industriale ale ultimilor ani din România şi că, în urma implementării acestui proiect, atât comunitatea locală, cât şi bugetul naţional, patrimoniul cultural şi mediul vor avea numai de câştigat.

Miercuri, 29 Februarie 2012

Noi suntem adevarata voce a Roşiei Montane! Noi suntem majoritatea!

Membrii Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană au urmărit cu interes emisiunea "Judecă tu" difuzată joi, 23 februarie, pe canalul public de televiziune TVR 1. Roşia Montană este un subiect care nu are voie să fie tratat cu uşurinţă, pentru că de felul în care e prezentat depind viitorul şi bunăstarea generaţiilor viitoare de moţi. La finalul emisiunii, în loc să fim lămuriţi despre viitorul nostru, am rămas cu un gust amar şi cu multe întrebări.
Cum se poate ca postul public de televiziune, după 15 ani de analiză a Proiectului, să prezinte lucrurile atât de deformat, ca şi când acest subiect a apărut ieri în conştiinţa naţională?

Miercuri, 29 Februarie 2012

Organizaţiile Pro Roşia Montană şi Pro Dreptatea se declară profund dezamăgite că singurele ONG-uri invitate la emisiunea "Judecă tu" (TVR 1, 23 februarie) nu reprezintă localitatea

Am sperat că vocea roşienilor se va face în sfârşit corect auzită în "Războiul aurului", cum a fost denumită emisiunea "Judecă tu" de joi, 23 februarie 2012. Concluzia? Ipocrizia şi manipularea celor care s-au declarat de la sine putere "salvatori" ai Roşiei Montane atinge noi cote alarmante!
Peste 90 la sută dintre localnicii din Roşia Montană se declară pentru demararea proiectului minier Roşia Montană,darce-am văzut în studiourile TVR prezintă o realitate deformată a ceea ce trăim zilnic aici. Ne spuneţi că nu sunteţi părtinitori, dar aţi invitat doar două organizaţii care se opun făţiş mineritului modern în Roşia Montană. După cum chiar preşedintele uneia dintre aceste organizaţii o recunoaşte, asociaţia Alburnus Maior mai numără doar câteva familii. Iar ONG-ul "Arhitectură Restauraţie Arheologie" nu reprezintă nimic pe plan local.

focality

Miercuri, 05 Octombrie 2011

Comunicat de presa al CSN Meridian cu privire la sustinerea de catre Comisia Europeana a mineritului aurifer bazat pe tehnologia cianuratiei

Confederatia Sindicala Nationala Meridian (CSN Meridian) dezaproba initiativa grupului de europarlamentari care au criticat public printr-o adresa din data de 28 septembrie 2011 Comisia Europeana pe motivul sustinerii mineritului bazat pe tehnologia cianurii.
Initiativa europarlamentarilor a fost demarata de doamnele Daciana Sarbu si Renate Weber, a caror lupta contra dezvoltarii mineritului din Romania in general, si a proiectului Rosia Montana in special, este de notorietate.

Vineri, 23 Septembrie 2011

Pozitia Grupului de Sustinere a Proiectului Rosia Montana cu privire la declaratiile de presa ale dlui. Magor Csibi, director WWF Romania, din data de 9 septembrie 2011, pe subiectul proiectului de modificare a legii minelor

Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montana cuprinde 50 de membri, reprezentand organizaţii nonguvernamentale, primarii din judetele Alba si Hunedoara, universitați cu traditie, precum și asociatii patronale si organizatii sindicale reprezentative la nivel regional și national.
Prin prezenta scrisoare dorim sa va atragem atentia asupra pozitiei partinitoare si incorecte a directorului World Wide Fund For Nature Romania, dl. Magor Csibi, prezentata intr-un articol publicat pe website-ul WWF si preluat de Agentia "France Presse” in data de 9 septembrie 2011. In articol, Dl. Magos Csibi acuza faptul ca un proiect de modificare a legii minelor din Romania ar favoriza companiile private in detrimentul statului si al cetatenilor. Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montanaconsidera ca proiectul de modificare a legii minelor corespunde legislatiilor similare din alte State Membre UE (care permit exproprierea proprietatii private in cazul resurselor minerale care sunt considerate de utilitate publica).

Luni, 29 August 2011

Relansarea economică a Apusenilor depinde de minerit!

Noi, cei 50 de membri ai Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, reprezentând organizaţii nonguvernamentale, primării din județele Alba si Hunedoara, universități cu tradiție, precum și asociaţii patronale și organizaţii sindicale reprezentative la nivel regional și național, solicităm demararea proiectului minier Roșia Montană și relansarea mineritului în Apuseni.
Investiţia minieră propusă pentru Roşia Montană, cu un impact potential direct şi indirect de 19 miliarde dolari în economia României, aduce un pachet de soluţii moderne şi eficiente pentru problemele economice şi sociale cu care se confruntă regiunea noastră și România, în general.

kronemag

Luni, 29 August 2011

Susţinerea preşedintelui ţării ne aduce multa speranţă că proiectul Roşia Montană va fi demarat cât mai curând

Noi, reprezentanţii ONG-ului Pro Roşia Montană dorim să ne arătăm aprecierea faţă de poziţia președintelui României, domnul Traian Băsescu, în legătură cu implementarea proiectului minier Roşia Montană.
În aceste timpuri, în care toată țara are nevoie de investiții, susținerea președintelui țării ne aduce multă speranță că acest proiect va fi demarat cât mai curând.Pagina 1 / 6  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter