MULTIMEDIA

Marti, 13 Decembrie 2016

Proiect de schimbare a traseului tramvaielor pentru lărgirea spaţiului pietonal din centrul istoric al Timişoarei

timisoara_centru1.jpgPrimarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că nu renunţă la proiectul de schimbare a traseului liniilor de tramvai care trec prin faţa Catedralei Mitropolitane, pentru a transforma întreg centrul istoric al oraşului înr-o zonă pietonală, până la Bastionul Therezia.
"La acea idee nu s-a renunţat, proiectul rămâne în continuare în atenţia noastră, dar nu este o prioritate în acest moment. (...) Într-o gândire de perspectivă va trebui ca, la un moment dat, zona pietonală a Timişoarei să se extindă de la Podul Maria, prin spatele Parcului Central, până la Bastion. La asta se va ajunge la un moment dat şi sigur că trebuie găsite soluţii atunci pentru trafic'', a spus Nicolae Robu.

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Reabilitarea bulevardului central şi a stadionului municipal, printre priorităţile Primăriei Zalău în 2017

zalau_centru.jpgCele mai importante proiecte ale Primăriei Zalău pentru 2017 vizează redeschiderea singurului cinematograf din Zalău, alături de reabilitarea principalului bulevard al oraşului şi a stadionului municipal, a afirmat , într-o conferinţă de presă, Ionel Ciunt, primarul Zalăului
"Aş aminti acum câteva din aceste proiecte, pe care ne vom concentra şi vom pune bani în bugetul anului viitor, în sensul de a finaliza documentaţiile acolo unde e nevoie, în sensul de a începe efectiv lucrările pe aceste proiecte. Reabilitarea cinematografului Scala are o valoare a investiţiei de 15,479 milioane de lei, contribuţia municipiului fiind de 684.000, iar 14,794 milioane de lei este contribuţia Companiei Naţionale de Investiţii.

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Primăria Oradea va depune, spre finanţare europeană, proiectul de restaurare a clădirii ce va adăposti Muzeul Francmasoneriei

oradea_primaria.jpgPrimăria municipiului Oradea va depune spre finanţare, până la sfârşitul lunii noiembrie, proiectul de restaurare pentru clădirea-monument istoric ce va deveni Muzeul Francmasoneriei, unic în România.
"Primăria Oradea a făcut demersuri încă de la începutul anului pentru a putea trece fosta clădire a Vămii din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, în proprietatea municipiului Oradea. Am reuşit acest lucru recent, prin hotărâre de guvern. Totodată, am făcut demersuri şi pentru clasarea acestui imobil ca şi clădire-monument istoric tocmai pentru a putea depune proiectul în vederea reabilitării şi transformarea ei în Muzeul Francmasoneriei", a declarat, Anca Sas, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.
Potrivit acesteia, Direcţia de Proiecte din cadrul Primăriei Oradea lucrează în prezent la studiul de fezabilitate şi la indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect pentru a-l putea depune, până la finalul lunii noiembrie, la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest.

Brikston

Luni, 21 Noiembrie 2016

Primăria Arad intenţionează să reabiliteze clădirea Teatrului "Ioan Slavici" cu fonduri europene

arad_teatru_slavici.jpgPrimăria Arad şi-a propus să acceseze fonduri europene în vederea reabilitării clădirii Teatrului Clasic "Ioan Slavici", după ce s-au constatat mai multe deficienţe atât la structura de rezistenţă a clădirii, cât şi la acoperişul acesteia, informează un anunţ postat pe site-ul instituţiei. Potrivit sursei citate, pentru realizarea proiectului privind reabilitarea şi restaurarea clădirii teatrului, Primăria municipiului Arad va depune un proiect pentru accesarea de fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Construirea celui mai mare pasaj subteran din municipiul Timişoara ar urma să înceapă anul viitor

robu_nicolae.jpgLicitaţia de proiectare pentru cel mai mare pasaj subteran din Timişoara, care se va realiza pe sub liniile de cale ferată din zona fostului combinat Solventul, a fost câştigată de o firmă din Iaşi, urmând să se dea drumul la licitaţia pentru execuţie anul viitor, a anunţat primarul Nicolae Robu.
''Proiectanţii pasajului Solventul sunt o firmă de universitari ieşeni care a câştigat licitaţia. Proiectul este gata, sunt câteva chestiuni legate de proprietate, pentru că se întinde şi pe o mică porţiune de domeniu privat Solventul, şi dăm drumul licitaţiei pentru execuţie. Este un proiect foarte complex, pentru că trecerea subterană pe sub calea ferată se face pe un ecart de peste 32 de metri lăţime'', a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Marti, 15 Noiembrie 2016

Componenţa Comisiei de Urbanism a fost aprobată de CGMB

CGMB-sedinta.jpgComponenţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a fost aprobată, pe 15 noiembrie, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Din aceasta fac parte: prof. univ. dr. arh. rector Marian Moiceanu, prof. univ. dr. arh. prorector Tiberiu Florescu, prof. univ. dr. arh. Ştefan Dorin, prof. univ. dr. arh. Şerban Dan, prof. univ. dr. arh. Dan Marin, prof. univ. dr. arh. Constantin Enache, prof. univ. dr. arh. Anca Mitrache, prof. univ. dr. arh. Laurenţiu Olan, prof. univ. dr. arh. Petre Radu Năstase, prof. univ. dr. arh. Timur Mihăilescu, prof. univ. dr. arh. Irina Criveanu. Supleanţi sunt: prof. univ. dr. arh. Ion Cristian Drughean, conf. univ. dr. arh. Andreea Popa, conf. univ. dr. arh.Cerasela Crăciun, arh. Bogdan Bogoescu, arh. Florin Medvedovici.

focality

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Primarul municipiului Satu Mare anunţă contractarea proiectării celui de-al treilea pod peste Someş

satumare_somes.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat că în 17 noiembrie va semna contractul pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste râul Someş, urmând ca ulterior să se caute soluţii pentru finanţarea lucrării.
"Data de 17 noiembrie va fi un moment istoric pentru municipiul Satu Mare pentru că la această dată semnăm contractul pentru proiectul tehnic celui de-al treilea pod peste Someş. Nu am promis în campania de primăvară pod, dar am făcut paşi importanţi ca să avem proiect tehnic, pentru că având acest document important vom putea să solicităm finanţare şi de la Guvernul României. Câştigătorul licitaţiei pentru proiectul tehnic este firma N.V. Construcţii Cluj şi a fost adjudecată această lucrare pentru 780.000 de lei. Această societate va avea la dispoziţie şase luni să facă proiectul pentru podul peste râul Someş", a declarat Kereskenyi.

Miercuri, 12 Octombrie 2016

Gabriela Firea: "Capitala are nevoie de politici de urbanism coerente şi reglementări ferme de protejare a patrimoniului construit"

firea_gabriela3.jpgCapitala are nevoie de politici de urbanism coerente, de reglementări ferme de protejare a patrimoniului construit şi de acţiuni de regenerare a spaţiilor urbane, susţine primarul general, Gabriela Firea.
"Cred că dvs, arhitecţii, urbaniştii, toţi specialiştii din acest domeniu, sunteţi cei mai îndreptăţiţi în a susţine un astfel de demers, de coagulare a comunităţii şi promovare a valorilor care ne reprezintă, pentru că proiectele şi misiunea dvs sunt cele care transformă oraşul şi, implicit, căminul fiecăruia dintre noi în acasă.Vă asigur că acesta este unul dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus în acest mandat".

Marti, 11 Octombrie 2016

Clădirea teatrului "Tudor Vianu" din Giurgiu a fost renovată după o jumătate de secol

Clădirea teatrului "Tudor Vianu" din municipiul Giurgiu a fost inaugurată pe 11 octombrie, la finalizarea lucrărilor de reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, consilierilor locali şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

kronemag

Marti, 11 Octombrie 2016

Municipalitatea ieșeană anunţă construirea a trei noi poduri peste râul Bahlui

Primăria Iaşi va moderniza pasarela pietonală din zona gării iar alte trei poduri vor fi construite în cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia, pentru a crea legături cu zona Cicoarei, a anunţat primarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, pasarela care traversează liniile ferate din zona Gării Iaşi va fi reparată în scurt timp.Pagina 1 / 197  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter