MULTIMEDIA

Joi, 06 Octombrie 2016

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să reabiliteze Hotelul Bodoc printr-un parteneriat public-privat

hotel_bodoc.jpgPrimăria Sfântu Gheorghe caută parteneri pentru reabilitarea şi repunerea în funcţiune a Hotelului Bodoc din centrul municipiului, care se află în paragină de mai mulţi ani. Primarul Antal Arpad a declarat că cea mai bună soluţie, din perspectiva autorităţilor locale, este realizarea unui parteneriat public-privat, însă, în cazul în care nu se va găsi un investitor interesat, Primăria ia în calcul posibilitatea de a realiza aceste lucrări în regim propriu.
"Aş prefera un parteneriat public-privat, pentru că atunci nu trebuie să cheltuim bani (...) Ideal ar fi să găsim un partener care să investească", a declarat Antal Arpad. El a mai menţionat că un alt avantaj ar fi faptul că potenţialul investitor se va ocupa ulterior de administrarea si funcţionarea hotelului, şi nu Primăria.

Luni, 03 Octombrie 2016

Gabriela Firea: "Dezvoltarea economică a Capitalei a mers mult mai repede decât dezvoltarea urbană"

firea_gabriela3.jpgBucureştiul a evoluat mult mai rapid din punct de vedere economic, decât al dezvoltării urbane, în condiţiile în care bucureştenii au un nivel de trai ridicat din perspectiva anumitor indicatori socio-economici, dar se confruntă cu deficienţe în ce priveşte condiţiile de locuire, a afirmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la conferinţa ''Oraşul meu în Europa noastră''.
În acest sens, Firea a remarcat că Bucureştiul a depăşit media UE în ceea ce priveşte produsul intern pe cap de locuitor ajustat la puterea de cumpărare, inclusiv oraşe precum Roma, Madrid, Berlin sau Lisabona. Ea a admis că din perspectiva mai multor indicatori socio-economici, bucureştenii au un nivel de trai mai ridicat decât în multe zone statale dezvoltate ale UE.

Joi, 22 Septembrie 2016

Şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi finalizată în septembrie 2017

suceava_centura.jpgŞoseaua de centură a municipiului Suceava va fi finalizată în septembrie 2017, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, aflat într-o vizită pe şantierul lucrărilor, împreună cu directorul CNADNR, Cătălin Homor. Buşe a precizat că CNADNR va realiza lucrarea la ruta ocolitoare a Sucevei în regie proprie şi o va da în folosinţă în septembrie 2017.
''CNADNR va face totul în regie proprie, scurtând cu un an, cel puţin, tot proiectul. În martie se apucă de lucru CNADNR, iar în septembrie va fi gata'', a mai precizat Buşe. Directorul CNADNR a spus, la rândul său, că nu se ştie care este valoare lucrărilor ce trebuie realizate, aceasta urmând să fie stabilită după finalizarea proiectului tehnic. Homor a arătat că s-au evaluat foarte atent restul lucrărilor de executat şi cele care s-au degradat, precizând că nu există încă o estimare a costurilor. ''Nu este o estimare a costurilor. După ce va fi finalizat proiectul tehnic, vom avea şi o estimare a costurilor. Nu ştim cât costă, dar sursa de finanţare există'', a spus Homor.

Brikston

Miercuri, 21 Septembrie 2016

În Capitală va fi înfiinţată Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

cladire-bulina-rosie.jpgAdministraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va fi înfiinţată în Bucureşti, conform unei hotărâri adoptate în şedinţa de pe 21 septembrie de consilierii generali ai Capitalei. Aceasta va fi un serviciu public de interes local al municipiului Bucureşti, finanţat din bugetul local, din venituri proprii, precum şi, după caz, din fonduri de la bugetul de stat. În termen de 60 de zile de la adoptarea hotărârii, se va înainta CGMB proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei, numărului total de posturi, statutului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare ale administraţiei.

Marti, 20 Septembrie 2016

Primăria Timişoara doreşte ca proprietarii de clădiri istorice să le modernizeze; în caz contrar vor plăti "taxa pe paragină"

timisoara_pta_victoriei.jpgPrimăria Timişoara va face presiuni asupra proprietarilor de clădiri istorice din centrul oraşului şi din cartiere pentru ca aceştia să le modernizeze şi să le îngrijească, în caz contrar fiind obligaţi să plătească 'taxa pe paragină' care presupune impozit majorat cu 500%, de la 1 ianuarie 2017.
"Vom pune toată presiunea, mediatic, asupra societăţilor care au ajuns în proprietatea unor locaţii atât de importante pentru oraş şi de ani de zile lasă totul în paragină. (...). Am cerut Poliţiei Locale să-mi facă o informare privind acea ruină (fost monument demolat şi ajuns ruină, din Piaţa Libertăţii, n.r.), care este o ruşine pentru Timişoara (...)", a declarat primarul Nicolae Robu.

Luni, 19 Septembrie 2016

Primăria din Băile Olăneşti nu mai acordă autorizaţii pentru noi construcţii în centrul staţiunii

baile_olanesti300.jpgPrimăria din Băile Olăneşti nu mai acordă autorizaţii de construcţie pentru zona centrală a staţiunii, planurile urbanistice prevăzând pentru viitor extinderea localităţii spre zonele periferice, a declarat edilul Sorin Vasilache.
"Zona centrală a staţiunii nu mai poate emite noi autorizaţii de construcţii fără a ştirbi din spaţiul verde. Din păcate, în anii anteriori nu au fost criterii exigente de eliberare a noilor autorizaţii de construcţie şi, în consecinţă, s-a ajuns de multe ori la aglomerare".

focality

Joi, 15 Septembrie 2016

Deputatul Andreea Paul anunţă că centura de ocolire a municipiului Satu Mare va fi finalizată până în 2018

centura_oras.jpgDeputatul PNL Andreea Paul a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că centura de ocolire a municipiului Satu Mare poate fi finalizată până în 2018, informaţia primind-o într-un răspuns de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).
Parlamentarul a explicat că a primit un răspuns de la CNADNR, în urma unei solicitări, în care se precizează faptul că există finanţarea asigurată, proiectul are toate avizele, astfel că poate fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Duminica, 11 Septembrie 2016

Un nou pasaj subteran va fi realizat cu fonduri europene în zona Solventul din Timişoara

robu_nicolae.jpgUn nou pasaj subteran va fi realizat cu fonduri europene în zona Solventul din Timişoara, proiectul tehnic urmând să fie prezentat municipalităţii săptămâna viitoare, a declarat vineri primarul Nicolae Robu.
Întrucât investiţia a fost estimată în urmă cu trei ani la aproape 30 de milioane de euro, primarul a anunţat că proiectul va fi realizat din fonduri europene.

Joi, 01 Septembrie 2016

Primarul Sectorului 6 doreşte amenajarea unui parc pe o parte din terenul fostelor Sere Militari

sere_militari.jpgPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că vrea să amenajeze un parc pe bulevardul Timişoara, dar şi pe o parte din terenul fostelor Sere Militari. "Suntem în discuţii să realizăm, să facem un parc pe bulevardul Timişoara. Parcul Giuleşti, care de la anul va intra în modernizare, reprezintă un punct important pentru tot ceea ce înseamnă cartierul Crângaşi".

kronemag

Luni, 15 August 2016

Cătălin Homor: "Pot spune că vom avea 1.000 de km de autostradă în prima jumătate a anului 2018"

autostrada_MARE.JPGRomânia va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite din cauza lipsei autorizațiilor de construire, a declarat directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.<<<  Pagina 2 / 197  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter