MULTIMEDIA

Luni, 19 Septembrie 2016

România a avut a patra creștere anuală a lucrărilor de construcții din UE în luna iulie

bloc_nou_constructie.jpgRomânia se situează pe locul patru în Uniunea Europeană la creșterea lucrărilor de construcții în iulie 2016 comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat). La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au crescut cu 1% în ritm anual, în timp ce în zona euro acestea au înregistrat o expansiune de 3,1%.
În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Spania (12%), Suedia (10%), Franța (3,3%) și România (2,9%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Slovacia (minus 23,3%), Ungaria (minus 17,6%) și Polonia (minus 15,1%).

Miercuri, 07 Septembrie 2016

Cu Brikston poți să construiești tot ce îți dorești!

Fie că vrei să îți construiești o casă sau doar să îți refaci acoperișul, reamenajezi dormitorul, baia, holul, poate biroul, biblioteca, balconul, pivnița, terasa sau grădina, Brikston are soluții special gândite pentru tine.Cu produsele Brikston simți că vorbești aceeași limbă fără să fii nevoit să treci printr-un proces de acomodare. Folosindu-le constați că nici un spațiu nu seamănă cu altul, amenajarea îți împrumută din personalitate și în final te simți ca acasa.

Disponibile într-o gamă variată de forme, dimensiuni și culori, produsele Brikston îți oferă libertatea să creezi spațiile așa cum ți le dorești. Nu sunt doar ușor de implementat, dar și de utilizat și plăcute la atingere!

Te așteptăm pe www.brikston.ro!

BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A.
Calea Chişinăului 176, Iaşi 700180, România
T: +40 232 200 200, F: +40232 231 538
E: office@brikston.ro, www.brikston.ro

Marti, 06 Septembrie 2016

Numărul locuințelor date în folosință a crescut cu 23,4%, în primul semestru

Numărul locuințelor date în folosință a crescut cu 23,4% în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului precedent, la 24.106, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).

Brikston

Marti, 30 August 2016

Descoperă ultimele tendințe în amenajările interioare!

Dacă ești pasionat de amenajările interioare sigur dorești să fii la curent cu trend-ul reîntoarcerii către folosirea materialelor naturale în construcția de case, precum și în amenajarea lor interioară. Iar dacă ai evaluat vreodată investiția în amenajarea casei tale în termenii rezistenței, ușurinței la punerea în operă și a mentenanței minime, atunci vei regăsi fără probleme toate aceste beneficii în gama de produse Brikston.

Duminica, 21 August 2016

Glaful ceramic klinker - Priveliștea începe cu pervazul tău!

Dincolo de aspectele de ordin estetic, materialele folosite pentru amenajarea pervazului trebuie să îndeplinească și aspectele de ordin funcțional. Utilitatea glafurilor este dată de rezistența lor ridicată la numeroase cicluri de îngheț/dezgheț. În plus prin folosirea glafurilor ceramice klinker pereții sunt protejați de intemperii.

Miercuri, 17 August 2016

Soluția pentru soclul casei tale: placajul ceramic klinker!

Placajul ceramic klinker este o soluție perfectă care satisface aproape orice necesitate de ordin estetic pentru soclul casei.

focality

Luni, 04 Aprilie 2016

Alin Goga, consilier CNADNR: "Toate autostrăzile din România sunt șvaițer, sunt ca Sibiu-Orăștie”

autostrada_1.jpgToate autostrăzile din România sunt pline de gropi și au aceleași probleme pe care le-a avut și tronsonul Sibiu-Orăștie, care a fost demolat, a declarat Alin Goga, consilier juridic în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). El este și reprezentant al Grupului de inițiativă pentru restructurarea și reprofesionalizarea CNADNR, care, alături de Sindicatul Național Profesional al Drumarilor din România, a organizat o conferință de presă cu scopul de a demasca neregulile din activitatea companiei de drumuri. "Toate autostrăzile sunt șvaițer, sunt ca Sibiu-Orăștie. Ne-am săturat să spunem tuturor miniștrilor și prim-miniștrilor de aceste probleme", a spus Goga.

Miercuri, 09 Martie 2016

Corpul de control al premierului a constatat mai multe deficiențe la 12 structuri teritoriale ale ISC

ISC.jpgMai multe deficiențe au fost găsite de Corpul de control al primului-ministru care a efectuat verificări la 12 structuri teritoriale ale Inspectoratului de Stat în Construcții, și anume Inspectoratul Regional în Construcții București-Ilfov și inspectoratele în construcții din județele Argeș, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mureș, Prahova, Timiș și Vâlcea.
Potrivit sintezei rapoartelor de control, postată pe site-ul Guvernului, în urma verificărilor a fost constatată limitarea rolului statului în exercitarea controlului în domeniul calității în construcții ca urmare a unor dispoziții ilegale ale inspectorului general al Inspectoratului de Stat în Construcții și ale ministrului dezvoltării regionale și administrației publice.

Luni, 23 Noiembrie 2015

În Capitală sunt 366 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic

cladire-bulina-rosie.jpgÎn Capitală, 366 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar 306 imobile sunt în clasa II de risc seismic, din 2002 până în prezent fiind consolidate 18 clădiri prin programul guvernamental și 35 din banii proprietarilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.
''În prezent, în București există un număr de 366 de clădiri expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar în clasa II de risc seismic sunt încadrate un număr de 306 clădiri. Prin programul prevăzut de OG nr. 20/1994, în perioada 2002-2012 au fost executate și finalizate lucrările de consolidare la un număr de 14 clădiri și în anii 2013-2015 au fost finalizate și alte 4 clădiri. Restul clădirilor consolidate existente pe site-ul www.pmb.ro, în număr de 35, au fost consolidate din sursele proprii ale proprietarilor. În prezent sunt șantiere deschise la 3 imobile'', precizează reprezentanții Primăriei Capitalei.

kronemag

Joi, 12 Noiembrie 2015

Învie proiectele rezidenţiale răpuse de criză

Capital a identificat şase ansambluri aflate în construcţie în interiorul Bucureştiului, care au fost lansate iniţial în urmă cu şapte ani, când promiteau livrarea a aproape 10.000 de unităţi locative. Dezvoltatorii acestor proiecte au revenit asupra planurilor, au redesenat apartamentele şi propun construcţia etapizată a 4.300 de locuinţe în decurs de 2-3 ani. Investiţiile angrenate în acestea se ridică la circa 280 mil. euro.<<<  Pagina 2 / 163  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter