MULTIMEDIA

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Ritmul de creștere a prețurilor încetinește, dar apartamentele sunt, la nivel național, mai scumpe cu 8% decât în 2015

blocuri noi.jpgPrețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național s-a majorat ușor în noiembrie față de octombrie, cu 0,2%, de la 1.042 la 1.044 de euro pe metru pătrat util, dar valoarea actuală este cu 8,3% mai mare decât cea din perioada similară a anului 2015, respectiv 964 euro/mp, conform unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro. Dintre marile orașe analizate, majoritatea au consemnat scăderi, excepțiile fiind Cluj-Napoca și Timișoara, unde marja de creștere a prețurilor la 12 luni depășește pragul de 10%.

Miercuri, 14 Septembrie 2016

"Drumul Băniei" sau noua Craiovă din Vâlcea, cartier de case de vacanţă din Costeşti

"Drumul Băniei" sau noua Craiovă din Vâlcea se ridică în comuna Costeşti, a declarat primarul Toma Peştereanu, o stradă fiind deja populată cu case de vacanţă şi pensiuni doljene.
"Pe această stradă, nu mai puţin de 15 craioveni, încântaţi de aşezarea noastră montană, şi-au cumpărat terenuri sau case vechi pe care le-au aranjat sau şi-au ridicat case vacanţă, pensiuni. Numărul acestora va creşte. Sunt avocaţi, medici, oameni de afaceri din Dolj care vin aici oricând au timp liber. De aceea drumul din această parte a comunei, cunoscută şi prin izvoarele minerale deja, este 'noua Craiovă' sau 'Drumul Băniei'. Totodată, mai există o zonă unde bucureştenii au ales să îşi ridice case. Strategia noastră de deveni a 7-a staţiune a judeţului este consultată şi suntem sprijiniţi de localnici în a duce până la capăt acest demers. Vom finaliza PUG-ul, astfel încât să avem o imagine clară a cum vrem să arate această staţiune pe harta Vâlcii", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Toma Peştereanu.

Marti, 06 Septembrie 2016

Prețurile apartamentelor au scăzut în august, dar nu şi în Cluj sau Timișoara

apartamente.jpgAugust, luna concediilor, este recunoscută în mod tradițional pentru activitatea de tranzacționare mai scăzută din imobiliare. Pe fondul acestei tendințe, amplificate anul acesta de dificultățile de finanțare, în ultimele 31 de zile a avut loc o ajustare în jos a prețurilor locuințelor. Astfel, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din întreaga țară a scăzut cu 0,7%, de la 1.035 la 1.028 de euro pe metru pătrat util. Valoarea actuală este cu 8,2% mai mare decât consemnată în perioada similară a anului precedent, respectiv 950 de euro pe metru pătrat util. Tendința generală de ieftinire nu a afectat însă toate marile orașe analizate, este concluzia unui studiu imobiliare.ro.

Brikston

Joi, 18 August 2016

Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov: noile destinaţii ale dezvoltatorilor pentru construcţia de birouri

cladire_birouri.jpgDezvoltatorii imobiliari au construit anul trecut peste 90.000 mp de clădiri din oţel şi sticlă în marile oraşe ale ţării, acesta fiind cel mai înalt nivel înregistrat până acum, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Astfel, la finalul anului trecut, stocul spaţiilor de birouri moderne din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov era cu 20% mai ridicat faţă de anul precedent şi însuma 584.000 mp.

Joi, 18 August 2016

Impact investeşte peste 44 milioane euro în extinderea cartierului Greenfield din nordul Capitalei

greenfield.jpgDezvoltatorul Impact Developer & Contractor, deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, începe lucrările de construcţie la 39 de blocuri în proiectul rezidenţial Greenfield din Băneasa, investiţia ridicându-se la 44 de milioane de euro. Ansamblul Platanilor va fi dezvoltat pe un teren de 10 ha şi cuprinde 39 de blocuri construite în regim de înălţime P+4E şi P+5E, cu un total de 888 de apartamente cu două, trei şi patru camere. Primele 21 blocuri, cu 476 apartamente, vor fi livrate la începutul lui 2017, iar următoarele 18 blocuri cu 412 apartamente vor fi finalizate în trimestrul al III-lea al anului viitor, a anunţat compania. Complexul va include şi parcul Platanilor, alături de locuri de joacă, teren de sport multifuncţional, zonă de fitness şi zonă de recreere.

Joi, 11 August 2016

O decizie cu privire la continuarea programului "Prima Casă" va fi luată în septembrie

prima-casa.jpgMinisterul Finanțelor Publice are în vedere suplimentarea plafonului de garanții pentru programul "Prima Casă", urmând ca luna viitoare să se ia o decizie cu privire la continuarea acestuia pe termen mediu și lung, a declarat ministrul de resort, Anca Dragu.
"Aceste sume (pentru programul 'Prima Casă' n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetară. Sunt garanții care intră în plafonul de garanții. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem în vedere și o analiză care să dea direcțiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu și lung", a afirmat Anca Dragu.

focality

Luni, 08 August 2016

Paradox pe piața imobiliară: în lipsa finanțării bancare, proprietarii cresc prețurile

cartier_case.JpgPiața rezidențială autohtonă tinde să revină pe un făgaș ascendent al prețurilor, la nici trei luni de la intrarea în vigoare a Legii dării în plată, în iulie prețurile la nivel național consemnând o creștere de 1,5%, de la 1.020 la 1.035 de euro pe metru pătrat, conform unui studiu remis de portalul Imobiliare.ro. Spre deosebire de luna iunie, această tendință se resimte și în marile orașe ale țării, inclusiv în București. Față de perioada similară a anului trecut, pretențiile actuale ale vânzătorilor sunt, per ansamblu, cu 9,6% mai ridicate, se precizează în studiul Imobiliare.ro.

Luni, 08 August 2016

Primul ansamblu rezidenţial cu energie verde din România prinde contur

cartierul-solar.jpgCartierul Solar, primul ansamblu rezidenţial cu energie verde din România, amplasat în sudul Bucureştiului şi dezvoltat de Ad Astra Partners, a încheiat Faza 1 şi a demarat, totodată, următoarea etapă. Peste 200 de apartamente construite în Faza 1 au fost deja vândute. Dintre acestea, 70% au fost cumpărate prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare şi rate la dezvoltator. Faza 1 a proiectului imobiliar include patru blocuri cu regim de înălţime D+P+5E, are 264 de apartamente cu 1, 2 şi 3 camere şi a necesitat o investiţie de circa 12 milioane de euro.

Vineri, 03 Iunie 2016

Legea dării în plată a scăzut prețul mediu solicitat pentru apartamente

blocuri_noi_MARE.jpgLegea dării în plată și-a făcut simțite efectele asupra prețurilor din luna mai când, la nivel național, suma medie solicitată pentru apartamente (noi și vechi) a scăzut cu 1,4%, până la 1.002 euro/mp, față de 1.016 euro/mp la finele lui aprilie. Nivelul actual se situează cu 8% peste cel din perioada similară a anului trecut (928 euro/mp). Dintre marile orașe analizate, cea mai mare marjă de ajustare a prețurilor a fost consemnată în Brașov, în timp ce, în București și Cluj-Napoca, piața nu a reacționat încă la recentele schimbări legislative.

kronemag

Joi, 17 Martie 2016

Cererea de locuinţe este în creştere, spun dezvoltatorii imobiliari prezenţi la târgul de la Braşov

blocuri_noi.jpgPeste 35 de de expozanţi, dezvoltatori imobiliari, producători de mobilier, designeri, bănci care finanţează proiecte imobiliare, firme de amenajări participă la cea de a-X-a ediţie, jubiliară, a Târgului Imobiliar Braşov (TIB). "Este cea mai bună ediţie de până acum. Remarcăm un număr important de dezvoltatori imobiliari prezenţi la această ediţie, dar avem şi o serie de expoziţii tematice foarte interesante între care amintesc cea referitoare la vitrinele începutului de secol XX din Braşov. Ca de fiecare dată, expozanţii vin în întâmpinarea braşovenilor şi numai, cu cele mai bune oferte de case, apartamente, garsoniere, terenuri, dar şi cele mai în vogă soluţii de amenajare interioară, mobilă, sisteme de alarmă", a precizat Sorin Dencescu, unul dintre organizatori.Pagina 1 / 196  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter