MULTIMEDIA

Marti, 08 Martie 2016

Peste 47.000 de locuințe finalizate în 2015, în creștere cu 10,39%

blocuri_noi_MARE.jpgNumărul locuințelor finalizate anul trecut s-a ridicat la 47.017 unități, în creștere cu 10,39% față de 2014, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). "Pe medii de rezidență, analiza construcției de locuințe noi, în anul 2015 față de anul 2014, pune în evidență creșterea ponderii în mediul urban (52,8%) și scăderea în mediul rural (47,2%). Repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, față de anul 2014, în anul 2015, a crescut numărul locuințelor realizate din fonduri private cu 4026 locuințe, iar numărul locuințelor realizate din fonduri publice a crescut cu 402 locuințe", informează INS.

Miercuri, 09 Decembrie 2015

Terenurile cu potenţial de construire revin în topul tranzacţiilor imobiliare

terenuri.jpgTerenurile cu potențial de construire au revenit în topul tranzacțiilor imobiliare în acest an, principalii clienți fiind dezvoltatorii mici şi mijlocii. În plus, terenurile devin din ce în ce mai des solicitate și pentru construcții individuale, informează un comunicat al RE/MAX România, lider mondial de real-estate.
"Spre deosebire de perioada din 2007 - 2008, cumpărătorii nu mai caută terenurile speculativ, ci își îndreaptă atenția către zonele care oferă un potențial crescut de construire și coeficienți de urbanism cerți", a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Miercuri, 09 Decembrie 2015

Majorarea impozitelor pentru apartamentele folosite ca sedii de firmă generează un business în creștere pentru spațiile de birouri

Majorarea impozitelor pentru apartamentele folosite ca sedii de firmă ar putea să genereze afaceri mai mari pentru spațiile de birouri instant, la cheie, precum și migrarea firmelor din vile și apartamente în centre de birouri, au declarat mai mulți experți imobiliari.
"Un prim rezultat va fi creșterea cererii pe segmentul de spații mici de birouri, dar numai cu condiția ca firma să poată să își înscrie sediul social la adresa spațiului respectiv. Și acum, majoritatea chiriașilor care caută spații de birouri își stabilesc sediul social sau un punct de lucru la adresa respectivă, dar acest deziderat va fi și mai important din 2016, dacă sediile sociale înregistrate în locuințe vor fi impozitate diferențiat”, a declarat Mirela Raicu, corporate manager&partner la ESOP Consulting.

Brikston

Luni, 07 Decembrie 2015

Prețul mediu pentru apartamente s-a diminuat la nivel național, în noiembrie, până la 964 euro/mp

blocuri_noi_MARE.jpgPrețul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național s-a diminuat în noiembrie, comparativ cu octombrie 2015, cu 1,6%, de la 980 la 964 de euro pe metru pătrat, dar valoarea actuală este cu 4,7% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 921 euro/metru pătrat, se arată într-o analiză realizată de un portal de specialitate.

Miercuri, 02 Decembrie 2015

Peste 25 de hoteluri, pensiuni şi hosteluri din Bucureşi şi Ilfov sunt scoase la vânzare cu preţuri de la 330.000 euro

Proprietarii a 27 de unităţi de cazare, de la pensiuni şi hosteluri până la hoteluri de 4 stele, din zona Bucureşti-Ilfov şi-au scos afacerile la vânzare pe un site dedicat. Astfel, cea mai ieftină unitate de cazare este un hostel cu 16 camere din Bucureşti, zona Chitila, pentru care proprietarii cer 330.000 de euro. Conform anunţurilor postate pe site-ul spatiicomerciale.ro, cel mai mare preţ cerut este de 10,775 milioane euro pentru un hotel de 3 stele cu 110 camere, amplasat în zona ultracentrală a Capitalei, pe Bulevardul Magheru.

Duminica, 22 Noiembrie 2015

În ultimii șase ani au fost livrate 60.000 de locuințe noi pe an

România are nevoie de zeci de mii de locuințe, însă în ultimii șase ani livrările de locuințe noi au reprezentat doar 7% din fondul locativ modern, adică locuințe care au baia în interior și sunt racordate la termoficare sau dispun de centrală proprie, conform unui studiu realizat de o companie de consultanță imobiliară.
În ultimii 6 ani, respectiv în perioada 2009-2014, au fost livrate 290.000 de locuințe la nivel național, adică 60.000 de unități pe an, reprezentând doar 7% din acest fondul total. Potrivit statisticilor, doar 44% (3,755 milioane locuințe) din fondul locativ la nivel național (8,450 milioane de unități) reprezintă stocul efectiv de locuințe moderne.

focality

Miercuri, 18 Noiembrie 2015

Iaşi şi Timişoara - liderii provinciei în ceea ce piveşte dezvoltarea pieţei spaţiilor de birouri

cladire sticla.jpgTranzacţiile cu spaţii de birouri în marile oraşe din ţară, cu excepţia Capitalei, în primele nouă luni din 2015, au ajuns la 37.417 metri pătraţi, valoare în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă din 2014 (când s-au închiriat 25.475 mp) şi aproape egală cu totalul din 2014 (37.377 mp), conform unei analize imobiliare.
În topul marilor pieţe de birouri, cu excepţia Capitalei, pe primul loc în primele trei trimestre din 2015 se află oraşul Iaşi, cu 14.603 mp, pe locul doi Timişoara cu 11.658 mp şi pe locul trei Cluj-Napoca cu 4.200 mp, se arată în analiza realizată de ESOP Consulting I CORFAC International.

Duminica, 15 Noiembrie 2015

Noul impozit pe firma din apartament va majora cu 25% cererea pentru spaţii din clădirile de birouri

cladire_birouri.jpgNoul sistem de impozitare a locuinţelor, care va fi aplicat din 2016 şi va ţine cont de scopul utilizării clădirii, nu de calitatea proprietarului, persoană fizică sau juridică, va determina creşterea cererii pentru spaţiile din clădirile de birouri cu 25%, apreciază compania imobiliară Regatta.
"Majorarea considerabilă a impozitelor îi va determina automat pe proprietari să ridice direct proporţional nivelul chiriei. Practic va fi mult mai avantajos pentru companii să închirieze spaţii în clădirile clasice de birouri, decât în apartamente sau vile. Marea provocare pentru dezvoltatori va fi să construiască spaţii de birouri de dimensiuni mai reduse decât cele dezvoltate până acum, în locaţii cu acces la infrastructură, în special la metrou - sau să le recompartimenteze pe cele deja existente. De asemenea, ne aşteptăm la o creştere a cererilor pe segmentul de evaluare a clădirilor, segment pe care îl deservim şi noi", a declarat Eduard Uzunov, preşedintele şi fondatorul Regatta Real Estate.

Joi, 12 Noiembrie 2015

2015, anul relansării pe piața birourilor

În București apar sau vor apărea 154.000 mp de birouri în plus până la sfârșitul anului, în cele mai importante orașe de provincie alți circa 96.000 mp. E veselie pe piața birourilor, a reapărut cererea nouă, nu doar relocările, așa că și investitorii încep să miște banii către dezvoltarea de proiecte. În cazul acestui sector, 2015 chiar e un an bun, care dă startul unei noi etape. Rămâne de văzut cât va dura.

kronemag

Miercuri, 28 Octombrie 2015

Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a urcat la 30.500 în primele 9 luni

casa_constructie.jpgPeste 30.500 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale au fost eliberate în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 5,2% față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.
Numărul autorizațiilor de construire a crescut în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+504 autorizații), Nord-Est (+467), Sud-Muntenia (+407), Nord-Vest (+324), Vest (+113) și Sud-Vest Oltenia (+39). Scăderi ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Centru (-203 autorizații) și București-Ilfov (-143).<<<  Pagina 2 / 196  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter