MULTIMEDIA

Miercuri, 10 Octombrie 2012

O firmă din Portugalia supervizează proiectul de extindere a reţelei de apă-canal în judeţul Satu Mare

retea_apa.jpgO firmă din Portugalia va superviza cel mai mare proiect din istoria judeţului Satu Mare, cel privind extinderea infrastructurii de apă şi uzată, valoarea serviciilor de asistenţă tehnică fiind de peste 6 milioane lei.
Directorul Apaserv Satu Mare, Ioan Leitner, şi directorul executiv pentru Europa Centrală a firmei Consulgal, Eduardo Sarafana, au semnat, marţi, contractul de "servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor", având o valoare de 6,2 milioane lei fără TVA. Ioan Leitner a declarat că acest contract se întinde pe o perioadă de 35 de luni şi constă în coordonarea şi supervizarea lucrărilor în vederea finalizării cu succes din punct de vedere al calităţii, al costurilor şi duratei de execuţie a investiţiei. Proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare" are o valoare de 433,5 milioane euro, din care 78,5% reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Vineri, 10 August 2012

În municipiul Satu Mare, peste 800 de apartamente vor fi izolate termic

izolare termica.jpgPeste 800 de apartamente din municipiul Satu Mare vor fi izolate termic din fondul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în parteneriat cu Primăria Satu Mare şi cu asociaţiile de locatari. Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de joi rectificarea bugetului local, care cuprinde şi indicatorii tehnico-economici pentru 834 de apartamente.
Viceprimarul Marcela Papici a declarat că documentaţiile au fost depuse la minister, urmând ca proprietarii să suporte doar 20% din valoarea lucrărilor, 30% să fie suportată de autoritatea locală, iar 50% din bugetul de stat.

Vineri, 03 August 2012

Aproximativ 10 milioane de euro pentru reabilitarea reţelelor de apă-canal în oraşul Strehaia

canalizare3.jpgAproximativ 10 milioane de euro vor fi investiţi începând cu trimestrul al treilea al acestui an de către Primăria oraşului Strehaia în infrastructura de apă-canal.
Primarul Sîmion Burcu a declarat joi că banii respectivi sunt atraşi în teritoriu prin promovarea proiectului "Reabilitarea şi repunerea în funcţiune a sistemului de apă şi canalizare" în cadrul unui program guvernamental. "Vor fi efectuate lucrări de înlocuire a vechilor reţele de apă-canal cu o lungime de aproape 20 kilometri. De asemenea, va fi construită şi o staţie de epurare a apelor uzate", a precizat Burcu.

Brikston

Vineri, 27 Iulie 2012

Proiect de îmbunătăţire a reţelei de canalizare a Capitalei, în valoare de 353 de milioane de euro

plumb_oprescu.jpgMinisterul Mediului, Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Naţională Apele Române au semnat, joi, protocolul de colaborare privind realizarea unui proiect în valoare de 353 de milioane de euro, finanţat din Programul Operaţional Sectorial pentru Mediu, proiect care vizează finalizarea şi îmbunătăţirea reţelei de canalizare a Municipiului Bucureşti.
Documentul a fost semnat de ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Vineri, 20 Iulie 2012

Au fost demarate lucrările de extindere a reţelei de canalizare a oraşului Comarnic

retele_canalizare.jpgLucrările de extindere a canalizării în oraşul prahovean Comarnic, care dispune de doar 200 de metri de reţea, au fost demarate, joi, acestea fiind realizate în cadrul programului de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova.
Potrivit operatorului regional de apă-canal SC Hidro Prahova SA, care implementează acest program, proiectul "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic" are o valoare de aproximativ zece milioane de euro şi prevede realizarea unui sistem de canalizare pe o lungime de 59,9 kilometri care va deservi 10.000 dintre cei 13.000 de locuitori.

Miercuri, 30 Mai 2012

Construirea unor rezervoare subterane, o posibilă soluţie pentru diminuarea inundaţiilor din Capitală

inundatie.jpgEvacuarea acumulărilor importante de apă din Capitală, apărute în urma unor precipitaţii abundente, ar putea fi realizată prin construirea unor rezervoare subterane în zonele Izvor şi Parcul Carol, investiţii care ar putea fi puse în practică într-un interval de 4-5 ani, consideră directorul general adjunct al societăţii APA Nova Bucureşti, Mădălin Mihailovici.
"Ideea celor două rezervoare subterane, care să funcţioneze ca nişte buzunare de preluare a apelor pluviale, ar trebui să reprezinte o investiţie pe termen mediu, pe un interval de 4-5 ani. Aceasta poate fi pusă în aplicare doar printr-o viziune unitară, de ansamblu, coerentă şi pentru care ar trebui să existe şi voinţă politică", a spus Mihailovici.

focality

Miercuri, 16 Mai 2012

Lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din Sulina au fost finalizate

retele_canalizare.jpgLucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din oraşul Sulina au fost încheiate, Master-planul în domeniu iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) fiind finalizat în prezent în proporţie de circa 70%.
Societatea Aquaserv prin intermediul căreia acest Master-plan este pus în practică în oraşele Tulcea, Isaccea, Măcin şi Sulina, a anunţat marţi, în timpul unei conferinţe de presă că până în prezent au fost încheiate şi lucrările de reabilitare a staţiilor de epurare a apelor uzate din oraşele Isaccea şi Măcin.

Vineri, 30 Martie 2012

Reţele de apă şi canal în valoare de un milion de euro în municipiul Roman

roman_canalizare.JPGGheorghe Popescu, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu şi Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul Municipiului Roman, au semnat pe 28 martie documentele de finanţare pentru proiectul romașcan caștigător în cadrul "Programului privind protecția surselor de apă”.
Proiectul romașcan valorează apoape un milion de euro și va aduce rețele de apă și canal pentru cetățenii din străzile Islazului și Primăverii, care nu au beneficiat de aceste utilități niciodată. Pe partea de reţele de apă sunt vizate 32 de străzi cu un total de 11,7 km de reţea extinsă. Pe partea de canalizare sunt vizate 11 străzi cu un total de 2,8 km extindere.

Miercuri, 14 Martie 2012

Zeci de milioane de lei pentru proiecte de apă-canal în judeţul Braşov

canalizare.JPGŞapte localităţi din judeţul Braşov vor primi finanţări din Fondul de Mediu pentru proiecte în domeniul infrastructurii. Din 22 de proiecte privind domeniul infrastructurii apă-canal, depuse de autorităţile locale din judeţ pentru a primi finanţare de la Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu, şapte proiecte au fost propuse pentru finanţare.
Este vorba despre proiectele depuse de localităţile Săcele, valoare totală 9,74 milioane de lei, Tărlungeni 9 milioane de lei,Vulcan 8,32 milioane de lei, Hărman 3,32 milioane de lei, Apaţa 3,68 milioane de lei, Mândra 6,16 milioane de lei şi Viştea 6,22 milioane de lei. Primele trei localităţi se află în zona Metropolitană Braşov.

kronemag

Miercuri, 29 Februarie 2012

Timişoara va avea cinci parcări subterane centrale construite de austrieci

parcare_subterana2.jpgPrimăria Timişoara va demara, în această primăvară, lucrările pentru construirea a cinci parcări subterane în zona centrală a oraşului, cu o firmă austriacă ce va crea circa 2.500 de locuri de staţionare pentru maşini.

Acestea ar urma să fie realizate în zonele Parcului Botanic, Hotelului Continental, Oituz, Puncte Cardinale şi lângă Muzeul de Istorie a Banatului.Pagina 1 / 12  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter