MULTIMEDIA

Duminica, 04 Decembrie 2016

Dacian Cioloş: "Autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui să fie gata până în 2021"

autostrada_pitesti_sibiu.jpgPremierul Dacian Cioloş a anunţat, la Digi 24, că autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată în 2021, dacă lucrurile vor merge conform planificărilor. "Dacă lucrurile merg cum am planificat noi, până în 2021 ar trebui să fie gata (autostrada Piteşti-Sibiu - n.r.). Până la sfârşitul acestui an finalizăm studiile de fezabilitate pe 3 din cele 5 loturi şi lansăm licitaţiile pentru proiectul tehnic şi toată partea de avizare, după care urmează construcţia. Pe celelalte două loturi mai complexe finalizăm studiile de fezabilitate anul viitor, în mai, după care se lansează licitaţia pentru lucrări", a spus Cioloş.

Luni, 28 Noiembrie 2016

Sorin Buşe: "Autostrada Sibiu-Piteşti este prioritatea zero şi vrem să avansăm cât mai mult cu acest proiect"

autostrada1.jpgTronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti este de maximă prioritate, intenţia fiind de a se avansa cât mai mult cu acest proiect, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe. "Proiectul acesta Sibiu - Piteşti este pentru noi prioritatea zero şi dorim să avansăm cât mai mult cu acest proiect. La lotul patru, studiul geo este aproape terminat şi asta înseamnă că studiul de fezabilitate o să fie terminat în curând, iar după aceea vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile", a declarat ministrul, cu ocazia unei vizite de lucru pe DN 7 - Valea Oltului.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Directorul CNAIR anunţă proiecte de drumuri de mare viteză şi centuri ocolitoare pentru oraşe din Moldova

homor_catalin.jpgDirectorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Bârladul, Vasluiul, Iaşiul şi Suceava vor avea variante ocolitoare ale oraşelor, iar în zona Moldovei vor fi construite mai multe drumuri rapide.
Aflat la Iaşi, alături de premierul Dacian Cioloş, la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Iaşi şi Vaslui, Cătălin Homor a reamintit că, în cursul acestui an, a fost aprobată Strategia de implementare şi dezvoltare a reţelelor de transport.

Brikston

Joi, 10 Noiembrie 2016

''Sănătatea'' clădirilor poate fi monitorizată cu un program de calculator creat de cercetători de la MIT

cladire_arhitectura.jpgCercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology din SUA au dezvoltat un program de calculator care analizează vibrațiile ambientale produse de factori din imediata apropiere a unei clădiri și folosește informațiile colectate pentru monitorizarea eventualelor pagube și a stresului mecanic la nivelul structurii respective, scrie miercuri portalul digitaltrends.com.
Programul a fost testat chiar pe una dintre clădirile MIT, 21 Story Green Building, un turn de beton proiectat de arhitectul I.M. Pei în anii '60 care este cea mai înaltă clădire din Cambridge, Massachusetts.

Joi, 03 Noiembrie 2016

Proiect european de 4,5 mil. euro pentru restaurarea castelului Banffy, din județul Cluj

castel banffy.jpgConsiliul Județean Cluj va depune spre finanțare un proiect de peste 20 mil. lei (4,5 mil. euro) pentru restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea și conservarea ansamblului monument istoric ”Castel Banffy”, format din clădirea castelului și parcul ce-l înconjoară.

Duminica, 30 Octombrie 2016

Dacian Cioloş: "Sper ca până în 2019 centura ocolitoare a Zalăului să fie finalizată"

Tronsonul doi al centurii ocolitoare a Zalăului ar putea fi finalizat până în 2019, potrivit precizărilor făcute de premierul Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă. "Am găsit o soluţie împreună cu noua companie de investiţii în infrastructură rutieră (CNAIR), care a fost creată şi care va începe de anul viitor să execute şi lucrări în regie proprie, pornind de la experienţa pozitivă a reparaţiei de pe autostrada Sibiu Orăştie (...) şi foarte probabil una din aceste lucrări de anul viitor e cea a centurii ocolitoare a Zalăului sau bucata care mai este de construit", a precizat Dacian Cioloş.

focality

Joi, 27 Octombrie 2016

Palatul Culturii din Iași: cel mai mare proiect de iluminat arhitectural cu LED din România

Palatul_Culturii_Iasi.jpgSoluțiile de iluminat cu LED Philips Lighting pun într-o lumină nouă conceptul arhitectural al Palatului Culturii din Iași, lucrare de excepție proiectată și realizată de I.D. Berindei în perioada 1906 -1925. Inițial Palat de Justiție și Administrație, clădirea găzduiește în prezent sediul Complexului Muzeal Național "Moldova”, reprezentând principalul punct de atracție al regiunii.

Joi, 27 Octombrie 2016

Compania Naţională de Investiţii ar putea cofinanţa lucrările de modernizare a Stadionului "Francisc Neumann-UTA" din Arad

Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar putea cofinanţa lucrările de modernizare a Stadionului "Francisc Neumann-UTA" din Arad, au anunţat reprezentanţii Primăriei municipiului Arad. Potrivit comunicatului, viceprimarul Călin Bibarţ şi Adrian Cefalan, director în cadrul CNI, au vizitat şantierul de la stadion, reprezentantul municipalităţii făcând o informare cu privire la stadiul lucrărilor.

Marti, 25 Octombrie 2016

A început sesiunea de înscrieri în proiectul Casa Verde Cânepă, susținut de Hempflax și Carmeuse

casa_verde_canepa.jpgAu început înscrierile la Casa Verde Cânepă, proiect care oferă puzderie de cânepă și var pentru 3 case. HempFlax, pionier al cultivării și procesării cânepii industriale în Europa, din anul 1998, lider pe segmentul de cultivare și procesare cânepă, și Carmeuse, lider mondial în producerea varului, au demarat proiectul Casa Verde Cânepă, prin intermediul căruia se va acorda cantitatea integrală de puzderie și var necesară realizării a 3 proiecte de casă. Proiectele câștigătoare vor fi alese conform planurilor încărcate pe site-ul www.casaverdecanepa.com, iar valoarea totală a premiilor ce pot fi oferite este de aproximativ 5000 de euro pentru fiecare dintre cele 3 case, în funcție de tipul proiectelor.

kronemag

Duminica, 23 Octombrie 2016

Pasajul subteran Piața Sudului urmează să fie finalizat în primăvară

Pasajul subteran Piața Sudului ar urma să fie finalizat peste cinci-șase luni, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. "Dacă toate lucrurile se vor desfășura conform celor discutate până acum, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată, deci nu mai mult de cinci-șase luni. Într-adevăr, eu am preluat acest obiectiv cu anumite întârzieri. Sunt primar general de doar patru luni și am încercat să recuperăm cât mai mult posibil din aceste pierderi”.Pagina 1 / 195  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter