MULTIMEDIA

Duminica, 18 Decembrie 2016

Certificatele de urbanism vor putea fi emise în format electronic

certificat_urbanism.jpgGuvernul a adoptat, pe 15 decembrie, o ordonanţă de urgenţă care priveşte simplificări legislative în domeniul urbanismului şi autorizării construcţiilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Guvernul a simplificat o serie de reglementări în domeniul urbanismului şi autorizării construcţiilor, o modificare importantă reprezentând-o introducerea posibilităţii de emitere a certificatului de urbanism în format electronic. În termen de 3 ani, toate autorităţile publice au obligaţia să asigure măsurile necesare primirii documentaţiilor pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire în format electronic, prin intermediul portalului aferent", a declarat Iolu.

Duminica, 11 Decembrie 2016

Codul urbanismului ar putea fi finalizat în martie 2017

dincu_guvern 2015.jpgVicepremierul Vasile Dîncu a afirmat, vineri, că se caută o soluţie pentru ca pictorii să poată lucra în spaţiile urbane deschise, înfrumuseţând astfel oraşele. "Am început (...) să promovăm un proiect, odată cu Codul urbanismului. Şi am câteva propuneri şi într-o lege legată de proiecte de urbanism - a găsi o soluţie pentru ca pictorii care lucrează în spaţiile deschise, în spaţiile urbane, să poată să-şi facă treaba pentru că pictorii, ieşind în stradă, înfrumuseţează oraşul".

Marti, 01 Noiembrie 2016

Dezvoltatorii imobiliari ar putea fi scutiţi de impozitul pe clădiri până la finalizarea construcţiei şi valorificarea acesteia

senat1.jpgDezvoltatorii imobiliari vor putea fi scutiţi de impozitul pe clădiri până la finalizarea construcţiei, vânzarea sau cedarea folosinţei, se arată într-o propunere legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae, adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa plenului de marţi.
Actul normativ vizează completarea Codului fiscal, în sensul că "nu se datorează impozit pe clădiri pentru clădirile, construcţie nouă, edificate exclusiv în scopul valorificării prin vânzare sau cedarea folosinţei".

Brikston

Luni, 31 Octombrie 2016

Preşedintele Iohannis a promulgat o lege privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

santier_pasarela_MARE1.JPGPreşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 31 octombrie decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 22/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Luni, 03 Octombrie 2016

Vasile Dîncu anunţă că în următoarele săptămâni vor fi făcute modificări în legislaţia privind urbanismul

dincu_guvern 2015.jpgVicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat că în următoarele săptămâni vor fi făcute modificări în privinţa legislaţiei legate de urbanism şi planificarea teritoriului. "În ceea ce priveşte administraţia locală, cred că într-o săptămână sau două o să vedeţi câteva modificări în ceea ce priveşte Legea 350 şi 50, care sunt legate de urbanism şi planificarea teritoriului, unde modificăm unele elemente care ţin de angajarea specialiştilor în urbanism, de exemplu, sau a arhitecţilor".

Miercuri, 28 Septembrie 2016

Vasile Dîncu: "Există o mare problemă la legislaţia privind consolidarea clădirilor cu risc seismic”

cladire-bulina-rosie.jpg Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, că există o mare problemă privind legislaţia referitoare la consolidarea clădirilor cu risc seismic pentru populaţie, arătând că în acest moment lucrează împreună cu Ministerul Justiţiei şi cu societatea civilă pentru a găsi o formulă.

focality

Luni, 05 Septembrie 2016

Ovidiu Raeţchi: "Să trecem peste orgoliile politice şi să adoptăm proiectul de consolidare a clădirilor cu risc seismic”

raetchi_ovidiu.jpgDeputatul PNL Ovidiu Raeţchi face un apel la parlamentari să treacă peste orgoliile politice şi să adopte de urgenţă iniţiativa sa legislativă potrivit căreia consolidarea clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic ar putea fi gratuită pentru proprietari, banii urmând să fie plătiţi de către stat.

Marti, 30 August 2016

Uniunea Salvați România solicită revocarea ordinului de ministru care înlătură evaluarea de mediu din PUD-uri

puz_5.jpgUniunea Salvați România solicită Ministerului Mediului să revoce ordinul de ministru care înlătură evaluarea de mediu la Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD), apreciind că prevederile actuale au drept consecință înlesnirea construcțiilor pe spațiile verzi dintre blocuri.

Luni, 29 August 2016

Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică normele metodologice privind Programul Național de Restaurare a monumentelor istorice

monument-Tulcea.jpgMinisterul Culturii a lansat în dezbatere publică normele metodologice privind elaborarea și derularea Programului Național de Restaurare (PNR) a monumentelor istorice, care stabilesc, printre altele, că, prin bugetul alocat pe 2016, vor putea fi finanțate lucrări de intervenții în primă urgență ce pot fi finalizate în acest an, precum și proiecte pilot. Potrivit normelor, Institutul Național al Patrimoniului va elabora, conform strategiei Ministerului Culturii, și va supune spre aprobare acestuia PNR care gestionează, în condițiile legii, fondurile destinate cercetării, consolidării, restaurării și punerii în valoare a monumentelor istorice.

kronemag

Luni, 08 August 2016

Circa 10.000 de români pot beneficia de bani prin "Casa Verde” și "Casa Verde Plus”

casa-verde.jpgCirca 10.000 de români pot beneficia de bani pentru construirea de locuințe noi sau renovarea cu materiale ecologice prin programele "Casa Verde” și "Casa Verde Plus”, lansate în consultare publică, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer.
"În acest mandat, am vrut să punem în România niște măsuri concrete prin care să stimulăm o tranziție către economia verde. Ori economia verde înseamnă că avem mediul în centru creșterii economice. Programul Casa Verde Plus atinge un domeniu important pentru că materialele de construcții au o amprentă de carbon mare, în general. O casă ecologică este mult mai ieftină”, a spus Cristiana Pașca-Palmer.Pagina 1 / 21  >>>


 

Editorial
isar_lucian.jpg
Determinanți ai bulei imobiliare din România
Un editorial de Lucian Isar, publicat pe adevarulfinanciar.ro » Citeste


Analiza
Tiganas_Serban.jpg
Ce să așteptăm de la urbanismul din România?
O analiză realizată de către Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, cu ocazia Conferinței Naționale Urban Concept 2016, de la Predeal

Dezvoltarea localităților și a teritoriului poate fi văzută ca având etape sau cicluri care corespund unor pusee economice și de guvernare și unor contexte geopolitice mai ample. E important să evaluăm la fiecare moment oportun starea și direcția pe care o are dezvoltarea, practicile și tendințele. Am convingerea că toți cei implicați în gestiunea urbană, de la autoritățile de reglementare, practicienii din zona planificării strategice, cei din administrațiile locale și cei care realizează proiecte știu că dezvoltarea urbană poate fi calificată în România mai degrabă ca în general eșuată și nesatisfăcătoare decât reușită. » Citeste
reabilitare

Compania Saptamanii
mangalagiu_iulian.jpg
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. » Citeste


Interviu
sova_dan1.jpg
Dan Şova: "Trei mari constructori sunt interesaţi de Autostrada Transilvania"
Compania care va concesiona Autostrada Comarnic - Braşov va fi selectată în luna septembrie, iar lucrările ar trebui să demareze în luna octombrie a acestui an, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, într-un interviu acordat Agerpres. » Citeste

Eveniment
urbanconcept_2016_1.JPG
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter